Question about starfall

Discussion in 'Wii - Hacking' started by funnystory, Mar 22, 2009.

Mar 22, 2009

Question about starfall by funnystory at 11:07 PM (754 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    Hey guys.I recently installed starfall and i checked to make sure it was working.Does this make me completely brick proof?I wanted to install cioscorp but im scarred that it will brick my wii.What are some percausions to take with cioscorp?If something went wrong how would i fix the brick?
     
  2. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    forget starfall. look for preloader.

    once thats on its brick proof.

    as for cioscorp... just go for it!

    I did and its all good. [​IMG]
     
  3. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    well is it absolutely nessecary that i switch from starfall?
     
  4. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    preloader is the natural evolution of starfall.

    makes sense to use the latest version.
     
  5. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    how would i go in uninstalling starfall and installing preloader.Also could i get a guide on installing cioscorp?
     
  6. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    Well preloader is easier, should you ever need to remove a crappy wad file for example/
    Starfall requires you to have Twilight Princess and the twilight hack must also still be there.
    But with preloader, you can just directly start the HBC (instead of the Wii menu) to do the rescue stuff.
     
  7. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    alright i will post back when i get preloader installed
     
  8. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Hmm, to me it would be "natural evolution" if it was better in every detail, but it just isn't. Or does a Wii with preloader start the Wii menu with the same speed as a Wii with starfall does? (just picking 1 example)

    My point is: When you know what you are doing, you are fine with starfall if you don't need the preloader features, just disc update blocking, and some brick prevention(sadly only when you know how).
     
  9. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    I have succesfully installed both cioscorp and preloader.Unfortunatley it doesnt load gamecube backups.I used to load them with gamecube backup launcher.I patched to a version of mios but i dont think i did it right.How would i go on installing cmios again?
     
  10. KiiWii

    Member KiiWii GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    3,164
    Country:
    United Kingdom
    redownload gators or wanin's cmios.

    Read the readme.
     
  11. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    should i just install over?Is there an uninstaller because i just tried installing over with the one that came with the softmii pack and it didnt work.
     
  12. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    edit:i just installed over it with waninkokos cmios and i still cannot play either original games or backups from my disk channel.Also I can boot originals and backups using the gamecube backup loader channel
     
  13. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    For the Originals they now boot fine.(I had to disable something in preloader)But i still cannot boot backups.I insert it into the disc channel,It recognizes the disk.It tries to read it.The blue light from the dvd drive blinks once .1 sec later it blinks again.then my wii reboots.This is only for backups.Please help! [​IMG] [​IMG]
     

Share This Page