Puella Magi Madoka Magica Portable game freeze

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by BlazeV, Mar 15, 2012.

Mar 15, 2012
  1. BlazeV
    OP

    Member BlazeV GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    142
    Country:
    Australia
    Game freezes after talking to homura and goes to map, any way to fix this?
     
  2. Just Another Gamer

    Member Just Another Gamer 星空のメモリア-Wish upon a shooting star- Fanboy

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    1,898
    Location:
    Watching Hibarigasaki's starry sky
    Country:
    Australia
    Same thing happens to me as well. I guess its a problem with the ISO although I tested a few of them and they all have the same problem.
     
  3. BlazeV
    OP

    Member BlazeV GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    142
    Country:
    Australia
    Is there a way of playing it past that freeze point?
     
  4. Just Another Gamer

    Member Just Another Gamer 星空のメモリア-Wish upon a shooting star- Fanboy

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    1,898
    Location:
    Watching Hibarigasaki's starry sky
    Country:
    Australia
    I don't know.
     
  5. realveemon

    Member realveemon GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    144
    Country:
    United States
    Perhaps it could be down to firmware. What platform are you trying to play on your PSP? Is it a PSX, PSP or some other emu game?
     
  6. Just Another Gamer

    Member Just Another Gamer 星空のメモリア-Wish upon a shooting star- Fanboy

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    1,898
    Location:
    Watching Hibarigasaki's starry sky
    Country:
    Australia
    Its a PSP game (released a few days ago) and i'm trying to run it on a PSP-2000 with 6.20 PRO-B10 CFW.
     
  7. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    the game obviously has AP wait for patch
     
  8. Just Another Gamer

    Member Just Another Gamer 星空のメモリア-Wish upon a shooting star- Fanboy

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    1,898
    Location:
    Watching Hibarigasaki's starry sky
    Country:
    Australia
    Ah, its cool then. I'm gonna just give Shining Blade a shot while I wait for the AP patch otherwise I can also go back to playing Queen's Blade.
     
  9. BlazeV
    OP

    Member BlazeV GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    142
    Country:
    Australia
    i'm using a psp 1000 with 6.60 pro b10 custom firmware so i assume most games should work.
     
  10. Zorua

    Member Zorua I'm not a furry.

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    277
    Country:
    United States
    Uh, AP stands for 'Anti Piracy'. Quite a few new games have it and AP doesn't let you run those games even if you have the latest firmware. Usually, an AP patch is released which fixes the anti piracy patch and lets you play the game, so you have to wait for it.
     
  11. BlazeV
    OP

    Member BlazeV GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    142
    Country:
    Australia
    i know but i thought the iso was pre patched but i guess not
     
  12. Just Another Gamer

    Member Just Another Gamer 星空のメモリア-Wish upon a shooting star- Fanboy

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    1,898
    Location:
    Watching Hibarigasaki's starry sky
    Country:
    Australia
    I just found a way to bypass the map freeze, I don't know if you have to keep doing it or not but when the map first appears put your PSP into sleep and then turn it back on and it should work, I think the ISO had some files missing so it will glitch up, well this is what I found after looking on Japanese sites about the game.
     
  13. poisonF

    Newcomer poisonF Newbie

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    (Made an account specifically for this) If you use a compressor application and turn the .iso file into a .cso file with (atleast?) a level 9 compression the game should run fine. I've gotten past the cutscene after the first boss and the 1st level (two areas that the game crashes on) without any problems. I'm running 6.60 PRO B-10
     
    1 person likes this.

Share This Page