Problems with Red Squirrel's Theme Installer

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by Abu_Senpai, Sep 11, 2016.

  1. Abu_Senpai
    OP

    Abu_Senpai The Red King

    Member
    1,516
    769
    Jul 13, 2014
    United Kingdom
    Tokyo
    Hello All!

    I seem to be having a major problem with installing themes on my vita slim 2000

    So i followed these instructions sent to me by a friend

    "
    Make a folder called PERSONATHEME1
    In this folder you need:
    theme.xml the BGM.at9 any .png files
    Download this version of Red Squirrel's Theme Installer: https://dl.dropboxusercontent.com/u/5562654/PSVita DB Theme Installer 360 v2.0.zip
    Unzip this to a directory.
    Open the program by clicking on the EXE (assuming you're windows). It REQUIRES Admin to run, if you are prompted to allow admin, click yes.
    On PS Vita/PS TV: Enable HENkaku, Install VITASHELL, start VITAHSELL, enable FTP.
    From the top in Box 1. Enter The IP address in the box labeled "HOST" and enter 1337 in the box labeled "PORT". Click Connect
    In the log window at the bottom you will see:
    Connecting via FTP, please wait... FTPVita Server ready. SUCCESS: Authenticated.
    Box 2: Choose an Action - Click the button to "Load a custom theme folder", this will open a folder selection dialog. Select the folder you created back at the beginning called PERSONATHEME1 and click Open.
    In section 3. Check Custom Theme Details: You should see all of these fields filled in with correct values for your theme. If any field is not populated or the data doesn't match what is in the theme.xml then you have a syntax error in the XML somewhere. Rebuild the XML.
    Next ALWAYS CHECK TO CREATE A BACKUP OF APP.DB....
    Section 4. Install Custom Theme: Click the install button. You will see a bunch of log text flash by as each file is copied and the app.db file is modified. Once complete you will see a message in the log window telling you the transfer is complete and to REBOOT THE PS VITA TO APPLY THE CHANGES.
    Reboot the vita.
    After reboot, enter Settings > Themes > Select the new theme, then exit to home screen. You should see your theme applied."

    And after each time i did this. Not a single time did any themes come up on my settings menu after rebooting my vita!

    However then i realized that THIS is the problem

    "In section 3. Check Custom Theme Details: You should see all of these fields filled in with correct values for your theme. If any field is not populated or the data doesn't match what is in the theme.xml then you have a syntax error in the XML somewhere. Rebuild the XML."

    Yet i dont now HOW to rebuild the XML or if there is an error in the XML

    What i do now is this

    Every time i try to install a theme. Each time ONLY three fields show information:

    Date modified
    Size
    Type

    All other fields are BLANK so i now believe that the theme XML is the problem but HOW can that be? Ive tried various themes that others have confirmed as working?


    Can anyone help me out here?
     
  2. Abu_Senpai
    OP

    Abu_Senpai The Red King

    Member
    1,516
    769
    Jul 13, 2014
    United Kingdom
    Tokyo
    BUMP:

    Found the reason as to why my themes werent working

    make sure you download the latest version of JAVA before downloading and installing themes.

    https://java.com/en/download/
     
  3. westwood

    westwood GBAtemp Regular

    Member
    101
    27
    Mar 29, 2016
    Gambia, The
    I also have now a Problem with this APP.
    Installings Themes etc working perfect. Also Uninstalling was working. If i now try to uninstall a Theme a get the following error message:

    "ERROR: Unable to read from the DB [null]"

    Does anyone know what kind of error this is ? And how to solve this ? :/
     
  4. Ezekiel_devoid

    Ezekiel_devoid Newbie

    Newcomer
    7
    1
    Sep 3, 2016
    United States
    The updated version of that application lets you download themes (from database) and inputs all the fields just press a few clicks.
     
  5. SonsofOcelot

    SonsofOcelot Shalashaska

    Member
    324
    129
    Aug 4, 2016
    Canada
    Kamurocho
    You try rebuilding your DB?
     
    Abu_Senpai likes this.
  6. Abu_Senpai
    OP

    Abu_Senpai The Red King

    Member
    1,516
    769
    Jul 13, 2014
    United Kingdom
    Tokyo

    Try Reloading a backup of your APP.db SINCE you should have quite a few backups of that already and then make sure you have V2 of Red Squirrels installer! Furthermore remember to go to that java site i have added on the 2nd post, to make sure that you have the latest version of java

    BTW to backup your APP.DB save it too ur0:shell/db/ save it here
     
    Last edited by Abu_Senpai, Sep 15, 2016
  7. preacherfox

    preacherfox Member

    Newcomer
    30
    5
    Oct 3, 2014
    United States
    I also get errors when using Theme Installer:

    Acquiring app.db file, please wait...
    ERROR: Transfer failed!
    ERROR: File not found!

    i'm using the latest version of Java and Theme Installer. Thanks.

    EDIT: rebuilding my db and restarting fixed it.
     
    Last edited by preacherfox, Oct 9, 2016