problems with nes and snes roms

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by elmachin, Apr 19, 2009.

Apr 19, 2009
  1. elmachin
    OP

    Newcomer elmachin Advanced Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    I have an r4 with the YSMenu 1.17 on it and when i try to run the nes or the snes emulator it gives a r4dldi.dat error. any ideas why? any help appreciated.
     
  2. Fabis94

    Member Fabis94 Xbawx playa

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    847
    Country:
    Latvia
    Get a better flashcart. Other than that i have no idea.
     
  3. N-TG

    Member N-TG GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    374
    Location:
    Greece, Thessaloniki
    Country:
    Greece
    why are you running it with YSMenu... you can use the regular R4 sortware... For me it runs perfect...
    Also where exactly you have the folders...? Both or YSMenu and Nes roms folder

    And Fabis94 why the hostility against an R4 user? Me too have R4 well...forever and everything I want runs perfectly [​IMG]
     
  4. elmachin
    OP

    Newcomer elmachin Advanced Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    i have ysmenu cuz i couldnt run carnival games. and the emus are on the root folder both of them and also the rom folder is in the root. for example

    G:/nesDS.nds
    G:/SNEmulDS.nds
    G:/snemul.cfg
    G:/nes/allroms in here
    G:/snes/allroms in here
     
  5. cupajoe

    Member cupajoe Have a cup of joe!

    Joined:
    Aug 25, 2007
    Messages:
    1,143
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    Comments like these aren't helpful or appreciated.

    My suggestion to you would be to redownload the emulators and leave the emulator in a folder of the same name, instead of having the .nds chilling out in the open.
     
  6. elmachin
    OP

    Newcomer elmachin Advanced Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    ok thanks i'll try that
     
  7. elmachin
    OP

    Newcomer elmachin Advanced Member

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    all right i figured it out. what it was is that i never had the r4dldi.dat file in my microsd card. I followed the steps correctly on how to get YSMenu on the r4 but for some reason never ended up with that file on my card. at the end of the tutorial he says what is supposed to be on the card and on wich folder and i noticed i was missing 2 files the r4dldi.dat and ttreset.dat all i did was just copy them from another location and now the roms work fine and dandy. Thanks for all your suggestion though at least they got me to go in the right direction.

    [​IMG]
     

Share This Page