Problems with Acekard 2i cheats

Discussion in 'Acekard' started by TerrorOfDeath, Jul 12, 2009.

Jul 12, 2009
  1. TerrorOfDeath
    OP

    Newcomer TerrorOfDeath Newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    8
    Location:
    Lodi, California
    Country:
    United States
    Hello guys reading this topic a lot of you are probably sighing and calling me a noob and possibly even swearing under your breath because there are many topics that cover this. The problem is that i have installed the cheat file to my cheat folder in my sd card and can not get them to work when i select my game. It reads Error cheat DB file not found and i have messed with the settings like other topics cover. Can someone help me please???
     
  2. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Have you tried rebuilding the cheat DB?
     
  3. TerrorOfDeath
    OP

    Newcomer TerrorOfDeath Newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    8
    Location:
    Lodi, California
    Country:
    United States
    How do you rebuild the cheat DB?
     
  4. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    IIRC when you are selecting cheats press x or was it y. Eh one or the other.
     
  5. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i think is X ?
    or you should see the rebuilt panel on the bottom right screen
     
  6. TerrorOfDeath
    OP

    Newcomer TerrorOfDeath Newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    8
    Location:
    Lodi, California
    Country:
    United States
    x is to rebuild and y is to select DB but when i select rebuild and it asks rebuild .cc file i click ok and it again it says cheat DB file not found. When i hit y and select cheat DB there is nothing on the screen to select but the cancel button. Anyone have an idea? [​IMG]
     
  7. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Which cheat file did you put into the cheat folder? Did you choose the right one from the menu?
     
  8. TerrorOfDeath
    OP

    Newcomer TerrorOfDeath Newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    8
    Location:
    Lodi, California
    Country:
    United States
    I went to the unofficial gbatemp cheat file page and downloaded the file that has all. I unzipped (06 29 09 all.zip) it and put all the folders inside my cheats folder
     
  9. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Try remove all of them except usrcheat.dat. Oh and are you sure its in _aio/cheats or _ak2/cheats, whichever firmware you are using.
     
  10. TerrorOfDeath
    OP

    Newcomer TerrorOfDeath Newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    8
    Location:
    Lodi, California
    Country:
    United States
    yeah im sure but i will try your suggestion. Awesome it works. Thanks everyone for your help. I have one more question if you wouldnt mind. I was hoping that the cheats had the pokemon cloning code but it does not. Is there a way to add additional codes to what i already have? You guys have been real helpful. I appreciate it.
     
  11. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    R4cce best found on yasu's website -> http://home.usay.jp/pc/etc/nds/ can't give you a direct link because yasu doesn't like it [​IMG] its somewhere in the downloads section.
     
  12. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Try using PokeSAV or something. It'll let you edit your pokemon SAV files.
     
  13. zero383

    Member zero383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    649
    Location:
    Vancouver - #1 City in Canada
    Country:
    Canada
    1) Use AKAIO firmware, not the official one
    2) Download USRCHEAT.DAT only
    3) Copy to _aio/cheats/ folder

    Edit: nm, you already resolved it...
     
  14. TerrorOfDeath
    OP

    Newcomer TerrorOfDeath Newbie

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    8
    Location:
    Lodi, California
    Country:
    United States
    Does the R4 editor work for Acekard 2i?
     
  15. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Lol, if you really wanted to clone pokemon, just use Pokesav. It'll work...just save a pokemon as a .pkm file, then re-import it in again.
     

Share This Page