Problems with Acekard 2i cheats

Discussion in 'Acekard' started by TerrorOfDeath, Jul 12, 2009.

  1. TerrorOfDeath
    OP

    TerrorOfDeath Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jul 10, 2009
    United States
    Lodi, California
    Hello guys reading this topic a lot of you are probably sighing and calling me a noob and possibly even swearing under your breath because there are many topics that cover this. The problem is that i have installed the cheat file to my cheat folder in my sd card and can not get them to work when i select my game. It reads Error cheat DB file not found and i have messed with the settings like other topics cover. Can someone help me please???
     
  2. Da-Bomb1

    Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    795
    0
    Apr 19, 2009
    Canada
    BC, Canada
    Have you tried rebuilding the cheat DB?
     
  3. TerrorOfDeath
    OP

    TerrorOfDeath Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jul 10, 2009
    United States
    Lodi, California
    How do you rebuild the cheat DB?
     
  4. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3

    Member
    3,447
    3
    Dec 18, 2008
    United States
    Middle of the ocean.
    IIRC when you are selecting cheats press x or was it y. Eh one or the other.
     
  5. elixirdream

    elixirdream GBAtemp Legend

    Member
    10,007
    2
    May 27, 2008
    Malaysia
    6th Dimention
    i think is X ?
    or you should see the rebuilt panel on the bottom right screen
     
  6. TerrorOfDeath
    OP

    TerrorOfDeath Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jul 10, 2009
    United States
    Lodi, California
    x is to rebuild and y is to select DB but when i select rebuild and it asks rebuild .cc file i click ok and it again it says cheat DB file not found. When i hit y and select cheat DB there is nothing on the screen to select but the cancel button. Anyone have an idea? [​IMG]
     
  7. Da-Bomb1

    Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    795
    0
    Apr 19, 2009
    Canada
    BC, Canada
    Which cheat file did you put into the cheat folder? Did you choose the right one from the menu?
     
  8. TerrorOfDeath
    OP

    TerrorOfDeath Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jul 10, 2009
    United States
    Lodi, California
    I went to the unofficial gbatemp cheat file page and downloaded the file that has all. I unzipped (06 29 09 all.zip) it and put all the folders inside my cheats folder
     
  9. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3

    Member
    3,447
    3
    Dec 18, 2008
    United States
    Middle of the ocean.
    Try remove all of them except usrcheat.dat. Oh and are you sure its in _aio/cheats or _ak2/cheats, whichever firmware you are using.
     
  10. TerrorOfDeath
    OP

    TerrorOfDeath Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jul 10, 2009
    United States
    Lodi, California
    yeah im sure but i will try your suggestion. Awesome it works. Thanks everyone for your help. I have one more question if you wouldnt mind. I was hoping that the cheats had the pokemon cloning code but it does not. Is there a way to add additional codes to what i already have? You guys have been real helpful. I appreciate it.
     
  11. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3

    Member
    3,447
    3
    Dec 18, 2008
    United States
    Middle of the ocean.
    R4cce best found on yasu's website -> http://home.usay.jp/pc/etc/nds/ can't give you a direct link because yasu doesn't like it [​IMG] its somewhere in the downloads section.
     
  12. Da-Bomb1

    Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    795
    0
    Apr 19, 2009
    Canada
    BC, Canada
    Try using PokeSAV or something. It'll let you edit your pokemon SAV files.
     
  13. zero383

    zero383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    649
    0
    Apr 4, 2009
    Canada
    Vancouver - #1 City in Canada
    1) Use AKAIO firmware, not the official one
    2) Download USRCHEAT.DAT only
    3) Copy to _aio/cheats/ folder

    Edit: nm, you already resolved it...
     
  14. TerrorOfDeath
    OP

    TerrorOfDeath Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Jul 10, 2009
    United States
    Lodi, California
    Does the R4 editor work for Acekard 2i?
     
  15. Da-Bomb1

    Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    795
    0
    Apr 19, 2009
    Canada
    BC, Canada
    Lol, if you really wanted to clone pokemon, just use Pokesav. It'll work...just save a pokemon as a .pkm file, then re-import it in again.