Problems hacking a Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by kristianity77, Aug 21, 2014.

  1. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK
    So I got given a Wii today for free, and thought Id have a go at hacking it. I've done a few before (albeit years ago) but this time for some reason I'm having issues.

    I used the Modmii program, using the Mac Address method. Copied all this to an SD card, inserted into Wii and now have the homebrew channel installed. This is as far as I have got.

    If I open the homebrew channel I just get the bubbles floating up and nothing else. This is how the layout of my SD card is:

    apps/

    In here are folders:

    Hackmii_Installer
    IOS236-v5-Mod
    mmm
    MyMenuifyMod
    Priiloader
    SIP
    Homebrew_Browser

    In each folder is various files the I assume Modmii put on. In Homebrew Browser there is:

    Boot.dol
    Icon
    loop
    meta
    settings

    Basically, I just cannot get anything to show up in the homebrew channel. I've tried a differnt SD card (although this SD card was fine 30 minutes beforehand for hacking the Wii, and I get the same results.

    If i press 1 on the homebrew channel, then Internal SD Slot is highlighted so it knows it is there.

    I've tried a USB pen drive also. This gives me the same results. (USB drive is highlighted in homebrew channel so it also knows it is there)

    I assume I'm missing something really simple, question is, what is it?
     
  2. RCJayce

    RCJayce The Defender Of Tomorrow

    Member
    618
    166
    Aug 11, 2014
    United States
    New York
    Hi! Maybe is a SD problem, try again with the USB Drive but format it in FAT32. And try with just one app in the drive.
     
  3. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK

    Yeah I've tried a USB pen drive already with fat 32. Its still giving me the same problems for some reason
     
  4. RCJayce

    RCJayce The Defender Of Tomorrow

    Member
    618
    166
    Aug 11, 2014
    United States
    New York
    Delete the apps and try again with just one app/folder in X:\apps
     
  5. Psionic Roshambo

    Psionic Roshambo GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,868
    711
    Aug 12, 2011
    United States
    Your problem is you need an apps folder at the root

    /apps/homebrew browser

    Might be called app not sure but that is the problem.

    Edit: I just noticed it is in in the right folders hmm so yeah there is something else going on. You might try rehacking just using letter bomb?
     
  6. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK
    Ive got the folder called apps (in root), and ive also now tried with just one app folder in there. Still nothing. This is both with USB pen drive (either USB slot) and 2 micro SD cards.
     
  7. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK
    Ok will will have to look at what this letterbomb is.

    All i did was the Wiibrand exploit I belive (from ModMii)
     
  8. RCJayce

    RCJayce The Defender Of Tomorrow

    Member
    618
    166
    Aug 11, 2014
    United States
    New York
    Try rehacking with Letterbomb, and see if that solves your problem
     
  9. Psionic Roshambo

    Psionic Roshambo GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,868
    711
    Aug 12, 2011
    United States

    I would start from scratch just using the letter bomb if not that than use the mac address version found here on the forum.

    Try this one, it worked for me.

    http://gbatemp.net/threads/wilbrand-launcher.328943/
     
  10. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK
    Now im really stuck. Tried the one above, giving me exactly the same results. Homebrew channel there and starts, just floating bubbles. Its not picking up any apps
     
  11. RCJayce

    RCJayce The Defender Of Tomorrow

    Member
    618
    166
    Aug 11, 2014
    United States
    New York
    Even hacking with Letterbomb?
     
  12. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK

    The letterbomb one which i tried from here:

    http://please.hackmii.com/haxx

    just gave me loads off errors when i tried it, and it hung the wii
     
  13. RCJayce

    RCJayce The Defender Of Tomorrow

    Member
    618
    166
    Aug 11, 2014
    United States
    New York
    Let's try again:

    1- http://please.hackmii.com/
    fill the spaces and choose cut the blue wire


    EDIT: i don't remember if i used the HackMii installer o another app, cause i have Motion Plus Wiimotes and HackMii has some incompatibility with those Wiimotes
     
  14. kristianity77
    OP

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK
    OK so I managed to get this working after what seems like an age. The original first 2 SD cards, whilst fully working in the Wii (and both able to hack the wii) were not working with any apps for some reason. The USB pen drive I was using also would not pick up any apps. A second pen drive also wouldn't work. Eventually, I took a Micro SD card out of my Note 2, popped it in a Micro SD - SD Adapter and that worked fine so can now install away! I never knew wii's were so finicky!