Problem with YSMenu

Discussion in 'R4 DS' started by Brifamy, May 5, 2009.

May 5, 2009

Problem with YSMenu by Brifamy at 5:56 PM (3,010 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Brifamy
    OP

    Newcomer Brifamy Newbie

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    I Got a problem with YSMenu. When i try to load a game it stuck at the end of the loading bar and i got to turn off power before i can do anything else(The only thing that not stuck is that loading square)

    Can somebody help me!!!!
     
  2. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Just to check
    'Stuck @ end of loading bar' - Which end, do you mean on the left (hardly any bar showing) or the right (bar nearly full) ??

    Did you follow These instructions exactly, or just unzip YSMenu & put onto the R4 directly

    Edit: Just found This Thread that may make things easier

    Also are you trying ROMs or Homebrew - I believe that trying to run Homebrew through YSmenu on a R4 can have problems

    Is your R4 a genuine or a fake ??
     
  3. Brifamy
    OP

    Newcomer Brifamy Newbie

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Netherlands
    I have a genuine before Ysmenu worked on the R4 the Real v 1.18(from r4ds.cn) Just works(but only game before Rom #3000) But i Followed that Guide. First it didnt make a r4patch.dat, Secondly i found the problem that i had to download a r4tf.dat. Then it made a r4patch.dat. But now the games wont load(Oh ye i used TTMENU v1.16 Instead of V1.17 and now it loads a game and the Loading bar is blue instead of grey
     
  4. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Unfortunately I don't have an R4 so I can't really help much - but you do say that 'it didn't make an r4patch.dat' & you had to download 'r4tf.dat'

    Looking at the thread, in post #2 someone had the same problem then in post #3 - someone used YSmenu v08.05.22.22.22 & it did make a patch
    Could you try this version & see what happens - it could be that the r4tf.dat you downloaded seperately has a problem with the games you trying to start
     
  5. kid709

    Newcomer kid709 Newbie

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    im having trouble downloading ysmenu cant find a working link
     
  6. Depravo

    Global Moderator Depravo Jaded curmudgeon

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    5,076
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    It's on Yasu's site where it says 2009/03/27 00:00?EZ3in1+ NOR

    Remember that you'll still have to build/compile it before it will do anything.
     
  7. kid709

    Newcomer kid709 Newbie

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    it wont work nothing happens when i click the link
     
  8. flamingo24

    Member flamingo24 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    278
    Country:
    Click the 2009/03/27 00:00, not EZ3in1+ NOR.
     
  9. r3v3rb

    r3v3rb Newbie

    If you have an original R4 why not try out wood_r4 1.08 - Its a newer firmware than Yasu's afaik and works perfectly on newer roms [​IMG]
     
  10. r3v3rb

    r3v3rb Newbie

    wow, I just looked at my stats ! I have been a member here for nearly 8 years and made only 14 + this 1 posts ! thats 2 a year !

    I think I might be a bit lazy...

    Group: Newcomers
     
  11. kid709

    Newcomer kid709 Newbie

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    i would use wood r4 but i want to keep my saves and it saves games in a different format
     
  12. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Try this batch renamer http://filetrip.net/file.php?id=11163

    It won't do any harm as it backs the saves up before renaming, and it will allow you to rename them back.

    I'll find the linkf or YSmenu, someone else asked yesterday.

    edit:Here you go
    http://home.usay.jp/pc/etc/nds/
    Or through Google Translate http://translate.google.com/translate?hl=e...%2Fetc%2Fnds%2F

    edit:
    bugger, why didn't I see that was already posted above?
     

Share This Page