Problem with Wii Emulation (unusual low FPS)

Discussion in 'Computer Programming, Emulation, and Game Modding' started by Noctosphere, Jan 17, 2016.

  1. Noctosphere
    OP

    Noctosphere Moon furries | Official follower of Skiddon't-ism

    Member
    2,059
    1,978
    Dec 30, 2013
    Canada
    Between three furries women
    Hello everyone,
    Today I wanted to play Zelda Skyward Sword again on my PC but I was unable to play with this 10 fps crap. I wonder why it is so slow because few weeks ago, I played the same game, with the same emulator, with the same setting, (yes I didn't touch anything in the emulator since the last few weeks) and I was playing with an acceptable and very good 50 fps.
    I wonder why my FPS dropped since then...

    My CPU is used around 3%, RAM around 20% and Hard drive at 0%
    I don't see the problem at all.

    Here are my specs :

    CPU : Intel I7 3.40GHz Tetracore (Quadcore or 4-core)
    RAM : 16GB
    HDD : 2TB
    External HDD : 3TB (that's probably one of the two thing I changed on my pc since then, the other is the upgrade of my web connection(30mbps to 120mbps))
    GPU : GTX 760 2GB

    I don't think it's not enough because, as I said, I was running on about 50 fps few weeks ago...

    If anyone know what could be the problem, virus, hack, need to update something or anything else, please help me :)

    Thanks :)
     
  2. VinsCool

    VinsCool Comfortably Numb

    Member
    GBAtemp Patron
    VinsCool is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,841
    28,331
    Jan 7, 2014
    Canada
    Another World
    Play on a wii instead.

    60fps in full 480p.
     
  3. Noctosphere
    OP

    Noctosphere Moon furries | Official follower of Skiddon't-ism

    Member
    2,059
    1,978
    Dec 30, 2013
    Canada
    Between three furries women
    I was playing 50 fps in full 1080p :P

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The human eyes dont even see a difference between 50fps and 60fps
     
  4. mightymuffy

    mightymuffy fatbaldpieeater

    Member
    GBAtemp Patron
    mightymuffy is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,338
    527
    Nov 6, 2002
    United Kingdom
    Wigan, land of the Pies
    You mention you've changed the External HDD, is this where the game is stored?
    Otherwise, yeah who knows... are you on Windows 10? The forced changes on it are a crock of fukkin shit if you ask me, just had to fix my mums due to massive slowdown on her games after it updated on her.... has the emu auto updated?
     
  5. Noctosphere
    OP

    Noctosphere Moon furries | Official follower of Skiddon't-ism

    Member
    2,059
    1,978
    Dec 30, 2013
    Canada
    Between three furries women
    First, no my games aren't stored on the external hard drive, I only mentionned it because maybe the fact it was permanently connected to my pc could do something (cpu usage or anything)
    Secondo, I said few weeks ago I was playing on 50 fps but I updated to win10 months ago, the date it was released, so I doubt it's that.
     
  6. Osga21

    Osga21 King Of All Cosmos

    Member
    259
    108
    Jun 9, 2013
    The Cosmos
    Try changing to opengl or directx and see if that's the issue
     
    yuyuyup likes this.
  7. Noctosphere
    OP

    Noctosphere Moon furries | Official follower of Skiddon't-ism

    Member
    2,059
    1,978
    Dec 30, 2013
    Canada
    Between three furries women
    Now, I get a weird black line in the middle of the screen while being on Opengl
    [​IMG]
     
  8. Evilengine

    Evilengine GBAtemp Regular

    Member
    153
    35
    Jan 30, 2008
    Gambia, The
  9. Noctosphere
    OP

    Noctosphere Moon furries | Official follower of Skiddon't-ism

    Member
    2,059
    1,978
    Dec 30, 2013
    Canada
    Between three furries women
    Dolphin Ishiiruka help a lot for now (around 35 fps)
    If I get any problem, I'll tell ya
     
  10. Luglige

    Luglige hiatus

    Member
    1,411
    1,543
    Jan 24, 2016
    Antarctica
    under your bed
    First off your mom sounds cool and second have you tried resetting the settings
     
  11. mightymuffy

    mightymuffy fatbaldpieeater

    Member
    GBAtemp Patron
    mightymuffy is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,338
    527
    Nov 6, 2002
    United Kingdom
    Wigan, land of the Pies
    Hah, cheers! She's not THAT cool, been disabled all her life (wheelchair) so got into games as a hobby... doesn't play the latest AAA stuff any more though: she'll hammer the emulators up to about the PS1, but other than that it's Popcap-esque stuff now.
    Anyway yeah I've fixed her comp already, but it's the auto changes that piss me off - she's not got a clue when these things happen so is on the phone panicking away when they do. Simple case of me driving round and sorting out, but if we could stop the feckin auto updating things would be much better, and that's what pisses me off about Windows 10. I suspect one day she's gonna ask me for Windows 7 back, and you know what, that'd probably be less of a hassle for both of us than leaving her on 10! :lol:
     
  12. Luglige

    Luglige hiatus

    Member
    1,411
    1,543
    Jan 24, 2016
    Antarctica
    under your bed
    "Windows 10 were all things are the same but different"
     
    mightymuffy likes this.