1. Xalyy

    OP Xalyy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Romania
    Hello guys! Just testing if my SD card works with wii u or not I mean I'm not sure why it wouldnt but at the moment it's not working. I try to save Mii image to the sd card and it says sd card cannot be used.
    It is formatted in fat32 and I copied over some backups. Could someone help me please?
    This is the sd card [​IMG]
    Thanks!
     
  2. Xalyy

    OP Xalyy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Romania
  3. Net-KILLER

    Net-KILLER computer says no
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    611
    Country:
    Saint Kitts and Nevis
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")
     
    Xalyy likes this.
  4. Xalyy

    OP Xalyy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Romania
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Yea bunny :shy: but can you help?
     
  5. Net-KILLER

    Net-KILLER computer says no
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    611
    Country:
    Saint Kitts and Nevis
    Nope sry my biggest card is 32 GB

    How did you format it ?
     
  6. gamer4lif3

    gamer4lif3 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    492
    Country:
    United States
    not sure what u mean by Mii image but sd card can only be used for load line or for the vwii part at least I think.
     
    Last edited by gamer4lif3, Jan 13, 2016
  7. higher87

    higher87 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 14, 2013
    Messages:
    31
    Country:
    wii u offically supports a maximum of 32gb, sdxc arent supported
     
  8. Net-KILLER

    Net-KILLER computer says no
    Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    611
    Country:
    Saint Kitts and Nevis
    If miimaker had no SD card access you couldn't use it for loadiine.
    So there must be something that you can save on SD.
     
    Last edited by Net-KILLER, Jan 13, 2016
  9. gamer4lif3

    gamer4lif3 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 31, 2015
    Messages:
    492
    Country:
    United States
    what higher87 said is correct.thats what I wanted to say
     
  10. Xalyy

    OP Xalyy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Romania
    It was formatted with guiformat fat32, so what should I do now?
     
  11. Tesa

    Tesa GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    130
    Country:
    Swaziland
    I'll just be a really dirty person and self advertise here:
    The wii u supports pretty much any sd card (at least uhs 1, others not at full speed) which is formatted to fat32. (windows just doesn't let you format your card to fat32 if it's over 32gb but also supports it fully). Your vWii on the other hand will most likely run into difficulties using any sd card which is bigger than 2gb.

    Now what I would advice you to try out: try to format your card with U_Tility and then copy your backups using the same tool, everything should work fine then.

    Mind if I ask which version your wii u is on? And did you follow the definite guide made by @fiveighteen to install loadiine?
     
    Shinigati likes this.
  12. fiveighteen

    fiveighteen Distractible Dabbler
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2008
    Messages:
    1,765
    Country:
    United States
    I know it seems stupid, but make sure the physical lock switch on the card isn't engaged...
     
  13. shaneod

    shaneod GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    348
    Country:
    You'd need a 2GB SDHC card to install Smash Stack, but once you've done that, you can use any size SD card for homebrew itself.
    I use a 4GB microSD card with an SD adapter and it works perfectly :).
     
  14. Tesa

    Tesa GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 3, 2015
    Messages:
    130
    Country:
    Swaziland
    Wasn't it that even a sdhc card doesn't work and it needs to be a plain sd card? (not sure myself anymore)
     
  15. Xalyy

    OP Xalyy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Romania
    Okay thanks I might try it. I am on 5.4.0 no havent installed loadiine yet.

    No it isnt :P
     
  16. shaneod

    shaneod GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    348
    Country:
    You're right. I googled just now.
     
  17. Xalyy

    OP Xalyy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2015
    Messages:
    260
    Country:
    Romania
    Omg it worked! Thanks. I formatted the sd card with this software and it worked. :)
     
    Shinigati and Tesa like this.
  18. Garou

    Garou GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    1,213
    Country:
    ummm no
    I'm using SDXC 128GB (this one) perfectly fine with loadiine. it can even be read by vwii homebrew channel
     
    Xalyy likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Problem,