Problem with new Priiloader - Help needed

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dan_s, Jan 21, 2010.

Jan 21, 2010
  1. dan_s
    OP

    Newcomer dan_s Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Hi everyone,

    I installed the new 0.3b priiloader.

    Now my Wii only boots to the priiloader screen, it says

    Error autobooting system menu
    could not get boot stats

    I can goto homebrew channel fine.
    I tried reinstalling it, and uninstalling it. Both dont do anything.

    Anything i can do ??? I do have bootmii as an ios and a nand backup.
     
  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    be very careful, dont rush fixing it, as u are in a position that could lead to brick

    i would talk to Daco, but I suspect reinstalling your system menu IOS and system menu would remove priiloader and solve your problem... but still CHECK WITH DACO
     
  3. dan_s
    OP

    Newcomer dan_s Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Removed by myself for being rude.
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    priiloader is a good idea... i've never heard of your error, most people dont have problems with priiloader

    maybe try a different rev (grab it from my signature if u want)

    but like i said, this sounds very much like something Daco would want to know, u should him a msg in the priiloader thread
     
  5. Daco

    Banned Daco Banned

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    473
    Location:
    earth
    Country:
    Belgium
    i do check priilioader topics you know
    well, according to the source priiloader failed getting the stats of the main system menu or the size was read as 0

    had any crashes during installation?


    im sure a system menu reinstall and then reinstall of priiloader will work fine
     
  6. dan_s
    OP

    Newcomer dan_s Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Thanks for the reply.

    It's great that you support your work.

    How would i go about reinstalling the system menu ??

    Is it ios70 and then install with Wad Manager ?
     
  7. Ultralex

    Member Ultralex GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    334
    Country:
    Germany
    You need the system menu itself.
    BUt if you want to reinstall ios70,do it before you install the menu,because you could end up with no menu
     
  8. dan_s
    OP

    Newcomer dan_s Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Where do i get the system menu from ?
     
  9. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    get the files using nus downloader, then use wad manager to install them

    or if u have wifi on your wii, u can use dop-ios mod
     
  10. dan_s
    OP

    Newcomer dan_s Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Nevermind. I see that i can get it from NUSDownloader as well.

    Ok so i will just try installing the menu.

    I hope this works.
     
  11. dan_s
    OP

    Newcomer dan_s Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    Canada
    Ok it worked.

    And priiloader worked this time.

    I think what went wrong was when i first modded the system i installed an older version of priiloader, which didnt install. It gave me some error.

    So for future reference, if you have gotten an error before, mabye do a system menu restore before installing a new version of priiloader.

    Thanks a million guys.
     
  12. Daco

    Banned Daco Banned

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    473
    Location:
    earth
    Country:
    Belgium
    yes that was your mistake. 0.1 had a bug in the installer that could crash it leaving a 0 byte system menu dol behind. that is why i added tyhe 0 byte check in future priiloader versions.
     
  13. georgecoat

    Newcomer georgecoat Advanced Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    97
    Country:
    United States
    Perfect work!
     

Share This Page