Problem with Monster Hunter Tri. Wii System 4.2E

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by pawan98, May 5, 2010.

May 5, 2010
  1. pawan98
    OP

    Newcomer pawan98 Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    Hi. I put Monster Hunter Tri on my USB stick and loaded it on my Wii with uLoader, it loaded and I click 'Being Game'. But a black screen with a weird noise came up. My wii system menu is version 4.2E and I really don't want to brick my wii. And solutions?

    Thanks ;]
     
  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    i've never played the game, or even seen a video of it, but I know how to fix it... how sad is that?

    u want to install and use cIOS223-v4[37+38]
     
  3. pawan98
    OP

    Newcomer pawan98 Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    So I just install a cIOS and use it... How do I do that ?
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    how do u have uloader supposedly up and running without knowing how to install a cIOS?

    search for an answer, if u don't find one, then ask me again (but u better search hard! I'll know if you're BSing!)
     
  5. pawan98
    OP

    Newcomer pawan98 Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    I think I know how to install and use a cIOS with uloader. However I need to download the cIOS.
     
  6. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Try following this guide.
     
  7. pawan98
    OP

    Newcomer pawan98 Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    But this is for 3.2E and I DON'T want to downgrade.
     
  8. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    It should also work on 4.2E.
     
  9. Balder

    Newcomer Balder Newbie

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Sweden
    http://gbatemp.net/t224194-wii-monster-hun...t&p=2807053 in the same thread.
    If you have Hermes v.4 (havent tried v.5) and installed 223 as 38 merged with 37 AND have 249rev19 installed. In CFG USB loader v.57 - pick game settings for MH3 and enable Block IOS Reload, and use 223 to load the game. Works from my WBFS USB HDD.
     
  10. Xras

    Member Xras GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Messages:
    139
    Country:
    Netherlands
    There's no need to block IOS reload for MH3.
    Just use a cIOS with base 37 to start the game.

    I have a new black wii, 4.2e, Hermes v5 (223 with base 37) and everything works in Uloader.
    Also, as far as i can see, there's no reload block activated in Uloader 5.

    X
     

Share This Page