Problem with Luma and Rxtools

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by delgaucho, Oct 8, 2016.

  1. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    69
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    So,basically i used this tutorial(https://gbatemp.net/threads/tutorial-updating-from-rxtools-to-luma3ds.427735/) for update my cfw from rxtools to luma 3ds.The problem is that i wrongly deleted the rxtools folder after i coplete the installation of luma 3ds. Now when i install a cia from bigbluetitlemanager i can't open it and i can't boot in sysnand.What i'm supposed to do?Please help me.
    <Porcodio Americani muovetevi>
     
  2. Froster

    Froster Your Music Producer

    Member
    363
    243
    Sep 6, 2015
    Italy
    that MIDI sequencer
    I don't think there is something that important inside the rxtools folder.

    Ps. Bestemmia tocco di classe :P
     
    delgaucho likes this.
  3. nechigawara

    nechigawara Citizen of Gamindustri

    Member
    1,164
    389
    Oct 14, 2006
    Thailand
    Planeptune
    Did you already finish install menuhax and replace boot.3dsx from Luma?
    If yes, which folder did you deleted?
     
    delgaucho likes this.
  4. danwellby

    danwellby Member

    Newcomer
    30
    9
    Aug 8, 2016
    The rxtools folder removal is no issue, But why are are you using bigbluetitlemanager not fbi?

    we need more information, old or new 3ds, what entry point are you using and what is your firm ?
     
    delgaucho likes this.
  5. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    69
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    Okok,i've done the tutorial step by step.After i finished the tutorial(also the menuhax issue) i deleted the rxtools folder in the root of the SD.After that i tried to install some app(Super star wars virtual console) but when i try to open it the black screen appears(hold the power button etc..).I tried to switch in the sysnand by the menu(i checked ''Automatically boot sysnand'') but the 3ds stucks.That's all :'D

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Porcodio means ''Thank You!" ahahah :D
     
  6. nechigawara

    nechigawara Citizen of Gamindustri

    Member
    1,164
    389
    Oct 14, 2006
    Thailand
    Planeptune
    Is "Automatically boot sysnand" option Luma's?
     
    delgaucho likes this.
  7. danwellby

    danwellby Member

    Newcomer
    30
    9
    Aug 8, 2016
    @delgaucho A9lh or Menuhax, It sounds like to me that you have A9lh correct?
     
    delgaucho likes this.
  8. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    69
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    Yeep

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Eeeeeehm,i only followed the tutorial :unsure:
     
  9. nechigawara

    nechigawara Citizen of Gamindustri

    Member
    1,164
    389
    Oct 14, 2006
    Thailand
    Planeptune
    If he was following the guide he mentioned, I don't think he has A9LH yet.
    Then this is the problem I can't help solving. Since look like both Menuhax & Luma3DS work find.
    The problem may be the left over of rxtools.

    Edit: I have some idea.... Could you try rename boot.3dsx to boot.3dsx.bak and then boot your 3dS?
     
  10. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,445
    4,762
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    You should not enable "Boot sysNAND automatically" if you don't have A9LH, in fact, don't use sysNAND at all, it's not safe since you could accidentally update it.
    The reason sysNAND doesn't boot is because menuhax is triggering and Luma tries to load again, but crashes because it's already running. With A9LH this wouldn't be an issue, or you can hold the button to cancel menuhax autoboot once Luma starts to boot which will allow you to boot Luma in sysNAND, but as said, I wouldn't recommend using sysNAND without A9LH.
    Have you tried running other games? It's likely an issue with a missing seed key, or the CIA is badly made/corrupted.
     
    nechigawara likes this.
  11. proflayton123

    proflayton123 悲しみ

    Member
    5,613
    2,059
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
    You're best of using DevMenu than a ripped off version also known as BBM..
     
  12. delgaucho
    OP

    delgaucho Advanced Member

    Newcomer
    69
    3
    Jan 16, 2016
    Italy
    I've installed 2 virtual console games(that work fine on the rxtool's sysnand) and they don't work.I've no idea

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I don't think that the problem is BBM,i installed with FBI and i have the same problem

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Ok so,to install a cia on Luma i must install it ON THE SYSNAND OF RXTOOLS.Now i don't know why,but i don't want to install the same cia twice.If there's a method to solve this problem...
     
  13. nechigawara

    nechigawara Citizen of Gamindustri

    Member
    1,164
    389
    Oct 14, 2006
    Thailand
    Planeptune
    Not sure if it's because you run Luma3DS through menuhax or not (I don't understand your current state of 3DS).
    But, install twice for VC games is a common problem for user who run emuNAND.
    The only solution I can come up is removing emuNAND if it exist, keep only sysNAND.
    But as @The Real Jdbye said, I won't suggest you to go Luma3DS + sysNAND with current setting.
    You should go A9LH + Luma3DS if you want only SysNAND.
     
    Last edited by nechigawara, Oct 8, 2016