Problem with backups

Discussion in 'Wii - Hacking' started by morgwin, Dec 21, 2009.

Dec 21, 2009

Problem with backups by morgwin at 10:27 PM (1,265 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    For some reason after burning a wii backup and trying to use it in the wii (yes i have a loader) it starts loading the games menu and then says it cannot read the disk.

    Im using imgburn at 4x on inscrimental write type.
     
  2. daxtsu

    Member daxtsu -

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    5,289
    Country:
    Antarctica
    You're not giving us much to go on. Is it a brand new Wii? If so, it might have the new D3 drive which blocks all burned disks..
     
  3. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Its one of the much older Wii before the new drives
     
  4. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    Need more info!
     
  5. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    What kinda info do you need, ill give whatever i can.

    CIOSCORP 3.6 to run the games and tried Neogamma r7 and r8 b15

    Using the latest Cios (think so anyway)

    Wii 4.2

    Homebrew channel works and homebrew apps seem to work pretty well.
     
  6. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
    If you mean Cios 38 Rev 15

    Try downgrading to rev 14
     
  7. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Can you recommend a downloadgrader?

    Not really used to this sorta thing [​IMG]
     
  8. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States

    what? just install cIOS rev 14
     
  9. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Thanks, i'll give it a try [​IMG]
     
  10. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Tried it but it didn't work [​IMG]
     
  11. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States

    It still gave you a black screen after installing the cIOS rev 14?

    Also when EXACTLY does it give u a black screen?
     
  12. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Sometimes the game will get to the loading screen before the menu.
    Then brings up the can not load disc error and other times it just gets the error straight away.
     
  13. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States

    It may be your DVD or a bad ISO. Wiis only like DVD-R and and it is recommended to use Verbatim. BTW I use ImgBurn @ 2x and never had a problem with them. Did you try more then one burned game?
     
  14. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Ive tried a few games on different dvd types and my dvd burner has worked fine for the wii in the past.

    just noticed my disks were +R. So they wont work ever?

    I had one old -R disk running a game but suddenly wont run, Probably got a bit dirty. Ill buy some -R tomorrow and see what happens.

    Good choice?

    Verbatim
    16X Speed DVD-R
    10 Pack Spindle

    Thanks for the help so far [​IMG]
     
  15. rolandpibb

    Member rolandpibb GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 25, 2009
    Messages:
    117
    Country:
    Canada
    Yes they will, if you set the booktype to DVD-ROM
     
  16. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Booktype?

    Found out [​IMG]
     
  17. Retrievil

    Member Retrievil GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    360
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    Does the drive read retail games? You must have a copy of Wii Sports laying around. Try that. If it errors out then you know your DVD drive is bad and no tinkering with cIOSs is going to fix it.
     
  18. morgwin
    OP

    Newcomer morgwin Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    Tried retail game it worked, so its not Wii drive!
     

Share This Page