Problem loading games

Discussion in 'Acekard' started by Hummdat, Jun 21, 2011.

Jun 21, 2011

Problem loading games by Hummdat at 11:27 PM (822 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Hummdat
    OP

    Newcomer Hummdat Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    24
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    Alright, I just aquired an Acekard2i and have updated it and put the latest AKAIO on it. I have also put all my games on it, (that previously worked on my old R4) however when I load one it doesnt get any farther than the credit screen. Any ideas why?

    So, Ive been reading the posts on here about the Acekard. I find the paper trick unacceptable and shouldnt have to do it if I paid for the card to work. I will spend a little extra and buy that DSTWO. This is rediculous.
     
  2. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    Calm down, you might not even have to do that. That is only for those instances when you're unlucky enough to get a contact issue. This might or might not be it.

    Try these first, instead:
    1. Ensure that you really have AKAIO v1.8.7
    2. Backup all your data on your microSD, format it with this, put the data back.
    3. Try again. If it still doesn't work disable softreset and cheats, and try again.

    If it still does not work feel free to reply explaining what you have tried, and further details of the problems you face. Thanks.
     
  3. NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU

    Member NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    Try the paper trick, it can't break anything.
    Also:
    Format the card with panasonic SD formatter,
    Redownload AKAIO 1.8.7,
    Try disabling cheats and soft reset, and turn on Anti-Piracy Bypass.
     
  4. Masked Ranger

    Member Masked Ranger GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    502
    Country:
    Antarctica
    Double Also: it could be just off that 0.00001 bit. I took out my AceKard and then put it back in and everything was ok.
     
  5. Hummdat
    OP

    Newcomer Hummdat Member

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    24
    Location:
    Mississippi
    Country:
    United States
    I appreciate the information guys. I have yet to do anything so far, except the paper trick which doesnt seem to be working very well. Ill try the formatter and all that too and then let you know.
    Sometimes I get a white screen after the initial credits pop up, sometimes I dont get anything, sometimes it said the DS cartridge has been removed. Its just a list of odd happenings that I didnt have.
    I do however have a R4i3D that I purchased and it works fine on my 3DS because I havent updated it yet. I updated my DSi xl and I am unaware of any kernel that will work for the card I purchased, unless yall know of one. The R4 card is green.
    Im kinda intrigued with the DSTWO anyway because I want to play SNES games on my xl.

    Tried everything. Nothing worked. Ended up breaking the card too. Any suggestions for a reputable dealer in the DSTWO?
     
  6. NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU

    Member NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    Try zhuzhuchina, they're cheap, and very reliable, though the shipping takes a while as they're based in China.
     
  7. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    You...broke the card? How did that happen?
    If it's not literally, physically broken you should still be able to replace it for free here (I apologise if what you meant was that it was physically broken, I don't suppose you like my questions but I honestly can't imagine any of our steps breaking anything)

    But yes, if you really want to get a new cart, zhuzhuchina is just about the most reliable retailer you can find (it's also the one who offers to replace faulty acekards for free, that's how good they are).
     
  8. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    It could bend pins on your Slot-1 if done incorrectly.
     
  9. NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU

    Member NES SNES V.B. N64 G.C. Wii WiiU Now with extra redundancy!

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    859
    Location:
    The EoF
    Country:
    Australia
    Not sure, I have more knowledge with 1.8.6a and I am 100% sure the option is there on 1.8.6a.
     
  10. Cuber

    Member Cuber GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Messages:
    295
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Still there on mine.. and I am on v1.8.7.
     
  11. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    Thanks guys!
     

Share This Page