PreLoader + CIOSCorp

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dmonkey21, Jan 18, 2009.

Jan 18, 2009

PreLoader + CIOSCorp by dmonkey21 at 5:54 AM (2,582 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. dmonkey21
    OP

    Member dmonkey21 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    EDIT - Ok, so I took the plunge and installed CIOSCORP without incident, and I just want to get preloader installed now. All I want is for it to be able to boot a .dol if my Wii bricks w/o TPHack, and to use the 3 starfall hacks I was using (Hold Y for rescue menu, no recovery disc check on rescue menu, and don't check for updates). Should I uninstall starfall or at least disable the hacks through starfall before I install? Will preloader conflict with cioscorp? How do I tell preloader which hacks I want to install?

    Sorry about noob questions, but I appreciate any help you want to give me with this [​IMG]
     
  2. Jizmo

    Member Jizmo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    500
    Country:
    United States
    You can have both installed. Install starfall first with the options you want, then after reboot and testing recovery mode and other stargall option you can install Preloader.
     
  3. dmonkey21
    OP

    Member dmonkey21 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    Ok thanks. Well, I've had starfall installed for a while and I've tested that the hacks work, if thats what you mean, so do I now just boot up the preloader .dol through HBC? Also, I'm still a bit hazy on the whole hacks.ini thing with preloader. Should I just delete all the hacks except for the 3 I'm using in starfall, and change the thing to 290 (3.2U)? Or just delete the whole thing and just put a blank hacks.ini cuz starfall will have the hacks already instead?
     
  4. Jizmo

    Member Jizmo GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    500
    Country:
    United States
    Read the PreLoader thread. It's all documented there very well. Yes you run the preloader .dol from HBC to install it. Do as the directions tell you. You enable/disable the preloader options from within the program.
     
  5. dmonkey21
    OP

    Member dmonkey21 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    K I installed it, works ok. What if I want to get rid of it? anyway to do so? Could I use anytitledeleter or something?

    Also, I may just be paranoid, but is the Wii disc supposed to spin continuously when you are in the system menu... as soon as turn on my Wii it starts to spin, and doesn't stop until I do into the HBC or something. I just noticed this after installing PreLoader, not sure if they are related. Also, HBC seems to go back to sysmenu a LOT slower with preloader installed for some reason... I'd rather not have it can somebody tell me how to get rid of it?
     
  6. Phratt

    Member Phratt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    541
    Country:
    United States

    You can't.

    Also The wii disc always spins in the system menu, it has to read it for it to goto the disc channel (or attempt).
     
  7. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    to get rid of preloader simply run anytitle deleter and select the install system menu option. Make sure all the region settings match your wii first.
     
  8. icefireicefire

    Member icefireicefire GBATemp Fails.

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    961
    Country:
    United States
    you mean anyregion changer, right?

    [​IMG]
     
  9. computerboy

    Member computerboy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    802
    Country:
    Switzerland
    He probably does BUT NEVER FORGET NEVER UNINSTALL PRELOADER THROUGH ANY TITLE DELETER ALLWAYS OVERWRITE IT WITH A SYSTEM MENU FROM YOUR REGION!!!
     
  10. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    yes i did mean anyregion changer... need to pay attention to what i type. And computerboy is right, never delete preloader. always install over top of it.
     
  11. Phratt

    Member Phratt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    541
    Country:
    United States
    Yeah and remember that for most things.

    never uninstall System menus, IOS's, things like preloader, and ect. Most apps now days overwrite unless they tell you otherwise.
     
  12. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    Yes I he does mean AnyRegionChanger, or you can use the preloader remover (found at the fist post of the topic) and then just install a SysMenu_3.2.wad to revert the Preloader
     
  13. dmonkey21
    OP

    Member dmonkey21 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    How do I get a sysmenu_3.2.wad? I'm tired so that is probably why, but all that comes to mind about system menu wads are the individual IOS ones like for cioscorp.
     
  14. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    you should know this already and search it yourself.....a big hint, check hackmii and search for semi brick disc fix....that's easy [​IMG] or even easier, search google, I'm sure you'll find a few links and pages to forums with the links, i did*
     

Share This Page