Preloader and Boot Mii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ntt4, Jun 25, 2009.

Jun 25, 2009

Preloader and Boot Mii by ntt4 at 1:05 PM (1,757 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. ntt4
    OP

    Newcomer ntt4 Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Hi all, Its been a while since i've been here and also loaded my wii. But the HBC has just asked me if I want to install Bootmii, But I have preloader already ?

    What should I do ?

    Just noticed, I cant press 1 when it tells me to either [​IMG]
     
  2. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    You can install BootMii of course.

    About the Press 1 problem: Either use a GC-pad or return to the system menu and perform this:
    [​IMG]
     
  3. ntt4
    OP

    Newcomer ntt4 Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Thanks, Will I have to uninstall Preloader 0.29 or will it overwrite it ?
     
  4. KirovAir

    Member KirovAir Dutch Alcoholic Programmer

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    587
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    BootMii is working in a completely different way than Preloader, so it won't overwrite it. [​IMG]
     
  5. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    You don't need to uninstall it neither will BootMii overwrite Preloader. BootMii places itself in boot2 (if possible), while Preloader sits in front of the System Menu.
     
  6. ntt4
    OP

    Newcomer ntt4 Member

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United States
    Oh Right, So I end up getting like double protection, sort of ??
     
  7. Big Kong Boss

    Member Big Kong Boss GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    379
    Location:
    U.S.
    Country:
    Korea, South
    Someone answer this please, I'm wondering this also... [​IMG]
     
  8. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Yes it is. Since you have BootMii as well as Preloader.
     
  9. sfjuocekr

    Newcomer sfjuocekr Advanced Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    64
    Country:
    Netherlands
    Yes you get two safety traps, but two totally different.


    BootMii/boot2 gives the best protection as you can do everything to your Wii to brick it ... aslong as boot2 is left untouched.

    Preloader puts itself inplace of Sytem Menu, so only if you reinstall System Menu Preloader would be gone and you would need to reinstall it. Also if you revert IOS60 to its original state, Preloader would not be able to start System Menu (correct me if I'm wrong please).

    BootMii/IOS installs itself as an IOS and will only be able to load if you start HBC trough Preloader or via System Menu.
     
  10. Dexbox

    Newcomer Dexbox Newbie

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Sorry for hiking a ride on this one but I too have been wondering about bootmii and preloader,I have both Installed. bootmii on boot2 and backed up my nand to seperate sd card my questions are ,

    1. Do I need preloader as my nand backup would solve all bricks right?

    2.Is preloader more for system menu hacks rather than resolving bricks?(all I have used it for is to turn off health warning.

    To be honest I'm a bit late with brick protection as I have updated to 3.2e from 3.1e(yesterday) and have hbc and cios13 installed and am using usb loader gx(most games work,even ghostbusters and Indy) so unless I'm missing something else I am probably finished.

    Thanks in advance for any help given and I thank god that I have got this far without bricking my wii.
     
  11. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    As long as you have verified that the nand backup feature works, you're fine as far as brick protection goes.

    If you have boot2 bootmii then yea it's basically just for hacks.

    And if you're not really gonna do anything else to your Wii it shouldn't really matter.
     
  12. ramidavis

    Newcomer ramidavis Advanced Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    preloader 0.29 + bootmii\boot2 + bootmii\ios = Me. 3x protection, just to be sure.
    Removed system menu? Boot bootmii\boot2. Banner brick? Time for preloader. not sure WTF u did, no sign of bootmii at power on, but at least preloader comes up? Time to jump into HBC and start bootmii\ios.
    Me = Brick Proof. [​IMG] [​IMG]
     
  13. bennettmd

    Newcomer bennettmd Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I have a 4.0U with preloader .29 and installed Bootmii as an IOS b/c boot to was not an option. Ever since, I cannot load into the normal system menu. I can hear it but I cannot see it. Nothing but a black screen. Thanks to preloader I can get into HBC and then into bootmii but it will not work even with the power and reset buttons as controls. I am able to back into the system menu via HBC somehow and the wii works OK. Did I mess something up with the Bootmii IOS install? Can I uninstall it? Thanks.
     
  14. shadow400

    Newcomer shadow400 Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    8
    Country:
    Singapore
    I also have a 4.0U (korean set)with preloader .29 which is working fine and after a while i decided to installed Bootmii as an IOS.The problem is that i cannot boot my wii which give me a black screen.I cannot even see the health screen.Anybody can help me.
     
  15. sfjuocekr

    Newcomer sfjuocekr Advanced Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    64
    Country:
    Netherlands
    Try starting the Preloader install trough Preloader and check if reinstalling works?

    IOS60 might be borked.
     
  16. shadow400

    Newcomer shadow400 Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    8
    Country:
    Singapore
    i cant even start my wii,it just gives me black screen after i install bootmii.
     
  17. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    And you are sure you've done nothing more than installing BootMii/IOS?
     
  18. shadow400

    Newcomer shadow400 Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    8
    Country:
    Singapore
    b4 that cios38 rev 13 installer but the installition went fine.After that install bootmii.Black screen after wii reboot.
     

Share This Page