Pokemon Platinum

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by MrDillDough, Apr 1, 2009.

Apr 1, 2009

Pokemon Platinum by MrDillDough at 7:27 AM (1,399 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. MrDillDough
    OP

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    I use M3 Sakura and I downloaded a cheat file from The Unofficial CHEAT Compilation Thread. The cheats work properly, but for some of the cheat descriptions, I can't read all of the instructions. For example, for the Shiny Pokemon cheat, all I can see is "Go to Trainer Card and HOLD . . .". I'm not sure what to HOLD. [​IMG] Could someone help me? Thank you. [​IMG]
     
  2. Gaia

    Newcomer Gaia Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    Over there -->
    Country:
    Australia
    get R4CCE from Yasu Software and look at the first line, or use any program that can open it to do so, it should then tell you what to press, if you are unsure, post the first line and we will tell you
    (by first line i am referring to 94000130 ????????, those question marks specifieing what to press)
     
  3. MrDillDough
    OP

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    What do you mean by "the first line"? :S
     
  4. Gaia

    Newcomer Gaia Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    Over there -->
    Country:
    Australia
    read my previous post, yes, even the last line of my post
     
  5. MrDillDough
    OP

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    I'm a little lost. I've tried 2 things and I think I'm not doing it right.

    1) I used Winrar and opened the file. I then opened the cheat.db file. I looked around but I can't find what you were referring to.

    2) I downloaded R4CCE and I just don't understand how to use it.

    Sorry I'm so bad at this. [​IMG]
     
  6. Gaia

    Newcomer Gaia Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    Over there -->
    Country:
    Australia
    dont feel bad, we were all bad at this once

    ok, you have the R4CCE, so open that
    then click open (up the top of the editor)
    locate your cheat file
    open it
    locate pokemon platinum
    find your cheat
    click it
    look over at the activators section under the code
    it will have grey ticks for what you dont need to press and black ones from what you do need to
    happy cheating! [​IMG]
     
  7. MrDillDough
    OP

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    Hmm, does R4CCE work with .db files? Or just .dat ones? [​IMG]
     
  8. Gaia

    Newcomer Gaia Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    71
    Location:
    Over there -->
    Country:
    Australia
    now that you mention it, i dont think it can open *.db files...
    use windows XML editor to just look at the codes
     
  9. B-BoyMP

    Newcomer B-BoyMP Advanced Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    69
    Country:
    Algeria
    Use the touch pod, you can read all the description in the top screen [​IMG]
     
  10. MrDillDough
    OP

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    Could you tell me how I activate the cheats with touchpod?

    I tried "X" but it just flips the screen displays around. Or am I entering the wrong icon at the start?
     
  11. newage123

    Newcomer newage123 Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Im having an issue where i cannot actually use the cheats. I've selected them to always be on... but the 100% pokedex and the catch one dont seem to work. nothing happens. I'm Using both Itouch and Sakura on the M3 real.
     
  12. MrDillDough
    OP

    Member MrDillDough GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    133
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    I don't mind you posting on the thread that I made, but I think it would work for you better if you made your own thread . .

    And it may be because of your version of M3 Sakura?
     

Share This Page