Pointer disapears on screen and requires a reboot

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dreamreaper, Nov 25, 2010.

  1. dreamreaper
    OP

    Newcomer dreamreaper Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    This one has me stumped, all of my older backups work fine I have tried 4 newer titles and I get the following issues:

    My Wii is chipped and softmodded:
    Region: PAL
    System Menu 4.3E (v514)

    I can burn an image fine with the update in place, I get the system menu update on the disc channel, If I remove the update and burn the image the disc reads, where it normally shows the image of the game the pointer off the remote disappears and I need to reboot to get the wii operational.

    If I place the image on my USB device I can see the game in CFG, I hit launch and all I get is a black screen, alternatively if I use Neogamma I launch the disk, the screen goes blank and I again am forced to reboot the Wii.

    Games I have tried and give this issue are:

    Wii Party
    Monopoly Streets
    Lego Harry Potter
    James Bond Golden Eye

    SYS check shows the following, I am thinking I am missing an IOS but which one I have no idea!

    Found 112 titles.
    Found 48 IOS on this console. 6 of them are stub.

    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 1034): No Patches
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 512): Stub
    IOS17 (rev 1032): No Patches
    IOS20 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
    IOS21 (rev 1039): No Patches
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 1807): No Patches
    IOS30 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 3608): No Patches
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 3608): No Patches
    IOS36 (rev 3608): No Patches
    IOS37 (rev 5663): No Patches
    IOS38 (rev 4124): No Patches
    IOS40 (rev 3072): Stub
    IOS41 (rev 3607): No Patches
    IOS43 (rev 3607): No Patches
    IOS45 (rev 3607): No Patches
    IOS46 (rev 3607): No Patches
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS50 (rev 14889): Trucha Bug NAND Access
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS52 (rev 5888): Stub
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5663): No Patches
    IOS56 (rev 5662): No Patches
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): No Patches
    IOS60 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 16687): Trucha Bug NAND Access
    IOS80 (rev 6944): Trucha Bug NAND Access
    IOS202 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS222 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS224 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS236 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS249 (rev 20): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v10

    Report generated on 2010/11/25.


    Any advice would be appreciated!
     
  2. dreamreaper
    OP

    Newcomer dreamreaper Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Update - I have installed the offical 4.3 sys update and the issue is still evident, I rehacked and downgraded to system 4.1 and the issue is still there - any one got any ideas?
     
  3. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    maybe you need to update your modchip...
    Make sure you install Cios 249 with ios 56 as base ( for neogamma ).

    Leave the update on disc, Prevent disc updates with priiloader.
     
  4. dreamreaper
    OP

    Newcomer dreamreaper Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    I did contemplate that but the fact that I get black screens from the USB loader is getting me to thinking its an IOS issue as I can launch NSMB from the same device with no issues yet the titles above give black screens from USB and make the pointer dissapear when launched from disc.

    Hours of trawling the net have only resulted in one similar case back in 2009 and that was attributed to a corrupt sys menu, I believe I have ruled this out by installing a clean 4.3E sys menu and also rehacking numerous times.

    Thanks for the reply.
     
  5. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    It ca'nt be a IOS issue.
    Only the ios used for loading the game matters.
    Are you loading the games with CIOS with the base set to 57?

    This is important. Also wich CIOS do you have installed and wich do you use to load games?
    To be clear... Loading from usb is ONLY through CIOS. Other ios in the the Wii system do NOT matter.

    Also very important, wich USB loader do you use?
     
  6. dreamreaper
    OP

    Newcomer dreamreaper Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Hi, to be clear I am using Configurable USB loader Version 60 CIOS 249 v20 set with base 57. Configurable USB loader is set to use CIOS 249 v20. As stated earlier games on the same HD launch correctly the ones mentioned earlier launch to a black screen.
     
  7. dreamreaper
    OP

    Newcomer dreamreaper Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Just replaced the sunkey V3 for a drive key and its still doing it.....
     
  8. Hielkenator

    Member Hielkenator GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,176
    Country:
    Netherlands
    Are you running from Fat, ntfs or Wbfs
    Also are you USBloader config files on your sd or HD.

    Replace the usbloader files for new ones. See if that works.
    it could be a setting in usbloader. You know you can have different settings for every game in usbloader don't you? Check it.

    Your game iso's could be corrupt, are they ok? Check the size of the games.
    Make a NAND dump and format your wii. check if the games work after that.
    If they still don't work restore you NAND.

    Why are you removing stuff from the iso?
    You can install priioader to block disc updates.
    Most likely it's the image ofthe games, but you can never be sure.

    Let me know how it turned out.
     
  9. dreamreaper
    OP

    Newcomer dreamreaper Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Will do, will be consuming copious ammounts of alcohol and have a football game tomorrow so will advise once things settle - again thanks!
     

Share This Page