Please help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gavin97, Jun 5, 2010.

Jun 5, 2010

Please help by Gavin97 at 2:31 AM (1,942 Views / 0 Likes) 27 replies

  1. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    Hey guys, I posted a thread a few days ago, and that worked, but I have another issue.

    I updated to Wii 4.2, and re-hacked my Wii, so it was at the state pre-4.2. However, when I entered certain games into my Wii, I would click play and the screen would just go blank. I put all the Homebrew amenities on my SD card, and uninstalled all Homebrew applications, tried the games again, and they still didn't work. Does anybody know what the problem is and, more preferably, how to fix it? thanks.
     


  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    u probably re-hacked your wii wrong

    what guide did u use?
     
  3. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I used this one. I followed every step exactly right, and I did not seem to run into any trouble. But now, games like Tomb Raider Anniversary won't even load. It would really help if I knew what the problem was..

    I uninstalled every hack-related program on my wii, and the games still won't work..

    http://www.youtube.com/watch?v=P9BqK5-4T9U
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    It means you don't have the IOS that the game wants. Can't say which it is for that game, but heck, it shouldn't be too hard to find out.
     
  5. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    How exactly would I be able to find out/complete that task?
     
  6. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I'm still having trouble... [​IMG]
     
  7. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    run pimp my wii, OR NUS Autodownloader
     
  8. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    Lol.

    I have already tried the update. I guess i'll do my best to follow the sticky, although it is a bit scattered.

    I know you guys don't care, but I'll post updates soon [​IMG]
     
  9. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    edit: Never mind [​IMG]
     
  10. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I don't have bootmii installed at all, or any other hacking components. My wii is completely hack-free at the moment.
     
  11. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I'm going to guess that it is safe to actually install the package now?
     
  12. g4jek8j54

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    Run the HackMii Installer, and post the "installer.log" file that is generated on the root of your SD card. That may help someone on here to understand what the problem is.

    Also, install BootMii as boot2 if possible. If you can't install it as boot2, install it as an IOS. After that, make a NAND backup, and save that, along with the "keys.bin" file that BootMii will generate for you.
     
  13. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I installed bootmii as boot2, made a nand backup, saved it somewhere else, and everything worked fine [​IMG]

    That still doesn't help me with my non-working games though... are there specific steps to this, too?
     
  14. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    What games are they?
     
  15. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    The one, in particular, is Tomb Raider: Anniversary [​IMG], but there are some others that I don't really care about at the moment.
     
  16. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    Edited, for being irrelevant [​IMG]
     
  17. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
    Ask a moderator to change your topic title. Quoting another dude : You won't get much attention to it with the way it is. try to be a bit more descriptive in your topic title. Sorry i cannot help you more. Keep cool & Good luck.
     
  18. g4jek8j54

    Member g4jek8j54 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    Also, do you have an actual disc of the game(s) in question, and not just burnt discs, or anything else? If so, run them through the latest version of GeckoOS, and see if it needs to install any IOS versions for them. If so, let GeckoOS install those.

    You could also try GeckoOS 1.07b, and see if it works through there without installing anything. This still won't let you run them through the Disc Channel, though.
     
  19. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I apologize for being anxious. I shall be patient.

    Yes, I have legitimate copies for all of my games. I will try GeckoOS

    You want me to post the installer.log? i'll try, i guess
     
  20. Gavin97
    OP

    Newcomer Gavin97 Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    Earth
    Country:
    United States
    I'll try to answer these questions [​IMG]

    I am trying to load the game regularly through no program. I am not one to go this deep into hacking usually, so I am not sure what a cIOS version is. I followed every single step the sticky said, if that helps. My Wii is about 2.5 years old. Never a single problem. No modchip. Yes, the majority of the other discs work.

    When I insert the disc, i click the disc channel, the intro goes, i hit start, then... nothing. The wii remote disconnects, a blank screen is put up, and the power/reset button doesn't work. I need to unplug it from the back to reset the wii.

    btw, tomb raider doesnt suck [​IMG]. Im actually trying to replay some games, bringing me here.

    I hope this information will suffice. let me know if you need more, because ill be on here.

    EDIT: Ok, obviously the installer.log didn't post. I'm not sure exactly how you guys are going to see it, or what good it will do for you?
     

Share This Page