Payload to Black

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by Rotary13b, Jun 21, 2019.

  1. Rotary13b
    OP

    Rotary13b Member

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    Germany
    Hey guys, I´m new here and directly have a problem with a Switch and need your help :-(.

    I got it with the info it had fallen to the ground, and shows a blue screen,but i don´t believe thats all of the truth.
    Battery was drained, so plugged in the charger. Display lit up and it showed it was smashed, the digitizer scratches. So i popped in a new display and a new digitizer.
    With the new display it showes a blue screen. So i was heading for RCM. This works (Smashed the stack with a 0x7000 byte SETUP request). The following payloads are the only ones wich shows normal activity on the switch screen: biskeydump , briccmii , Lockpick_RCM (stoppes with error FFFFFFFFFFFFFFFF) but thats cause briccmii told me with 8 efuses burned i must be on FW 6.2. right ?
    But nothing else works, hekate > black, > ReiNX > black. memloader quits with folowing error, after choosing anything.

    lzma: Decoding error =1
    [MTC_LOAD] Error during lzma decompression, got 0 istead of 4294967295 bytes out!

    I tried ReiNX 2.0, this shows some startuptext, then freezes. With 2.3 > black. SD card is in FAT32, tried already 2 different (4GB and 32GB)
    One version of Atmosphere show a welcome message for just a second, then the screen goes black.


    Any ideas on this ? Im out of ideas
     
  2. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru

    Member
    11
    Nov 6, 2002
    United States
    Azores/Portugal
    Try clean SD Card by reformat it and put a brand new ReiNX or atmsophere. Make sure you make everything CLEAN. Sometime overwrite screw them up. Make a clean then.
     
    Last edited by azoreseuropa, Jun 21, 2019
  3. Rotary13b
    OP

    Rotary13b Member

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    Germany
    Still the same. On latest Atmosphere it shows "Welcome to Atmosphere Fusee !" then screen turns black.
    Every time i hit the power button now, the message is displayd again,but TegraRCMGui show "NO RCM" then.
     
  4. aguztinako

    aguztinako Member

    Newcomer
    4
    Jun 10, 2016
    check the emmc module are correctly connected to the mainboard.
    I don't think that's the problem.
    But you can try.

    Good luck

    Enviado desde mi SM-G950F mediante Tapatalk
     
  5. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru

    Member
    11
    Nov 6, 2002
    United States
    Azores/Portugal
    Tell us what you did. STEP BY STEP carefully.

    We will tell you if you are skip it or something. I don't have a problem. I had 32GB and worked fine then I changed to 128GB and reformat it clean and virgin and put everything on it and run latest atmsophere version with latest payload version. Both must be at the latest versions.

    Your explanation is not very clear. What are you doing ? What do you want to do ? I don't understand your problem. I am using TegraGUI PC/Mac and USB PLUG. I had 3.0.0 and update it to 5.1.0 then update to 6.2.0 with ChoiNX then now update to 7.0.1 and reformat them and get those files on it and run TegraGUI with both latest versions and works every time. Perfect without a problem
     
  6. Rotary13b
    OP

    Rotary13b Member

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    Germany
    So far i only changed the display and digitizer. Since it showed only a bluescreen then and nothing more i tried to access the system in a way for maybe recosntruct the system. Since i dont know the actual OFW version or even if there was some CFW on it i just wanted to dump the NAND and get some infos from the system.
    So first i went into RCM and get the keys (biskeydump), worked. Then i wanted to mount eMMC (TegraRCMGui), failed.
    Then i checked the infos briccmii can give me cause of alreday burned fuses or any hints i can get (i changed nothing there, only want to see the informations).
    Then i wantet to dump NAND, but like i said, every time black screen with ReiNX, Atmosphere, hekate doesnt matter.
    a few minutes ago i accidently loaded a payload from ReiNX 2.0 with the content of 2.3 on SD card. Then it showed the ReiNX splash, but freezed then.
    When the versions are matching, black screen.

    primary goal is a operating switch with OFW, if its only possible with CFW then ok, too.
     
  7. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru

    Member
    11
    Nov 6, 2002
    United States
    Azores/Portugal
    Since you are newbie. You are making things worse than you already have.

    You just dump nand.bin files ? If you did so. Save it or copy them multiply and storage them on external hard drive or flash drives.

    Don't need to mount eMMC at all. Now, make sure RCM is on and go to tegraRCMGUI and plug usb to your Switch and click payload for an example: fusee-primary.bin and it is for Atmosphere and you should be good to go. It will run on 6.2 anyway.

    Make a clean SD CARD again and reformat it to fat32.

    Unzip this: atmosphere-0.9.1-master-241b8f46+hbl-2.1+hbmenu-3.0.1.zip

    and put this in tegraRCMGUi payload folder: fusee-primary.bin

    And press Power on the Switch for 12 seconds.. It should be in RCM then plug usb from Nintendo Switch to your PC and run TegraRCMGUI and click payload to find fusee-primary.bin and it should run.
     
  8. Rotary13b
    OP

    Rotary13b Member

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    Germany
    Why i making things worse ?
    i only want to dump NAND but im not able to, cause of the black screen problem.
    I tried with your files on a clean FAT32 formated card. Same behavour, a short "Welcome to Atmosphere Fusee !" then black. Push on the power button , same message then black, and so on.

    Why should i press power 12 sec for RCM ? 12sec power is for shutdown ist´t it ?
    Vol+ and power is for RCM.
     
  9. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru

    Member
    11
    Nov 6, 2002
    United States
    Azores/Portugal

    Either works.

    Did you use fusee primary.bin with tegrarcm? Two links I sent to you. If not work.. Try this:

    1. Remove all traces of Atmosphere from your SD card.
    2. Download the latest versions of Atmosphere and fusee-primary.
    3. Put Atmosphere onto your SD card.
    4. Download the signature patches.
    5. Add the signature patches to your SD card. - >https://gbatemp.net/threads/i-heard-that-you-guys-need-some-sweet-patches-for-atmosphere.521164/
    6. Launch with the latest fusee-primary.
     
  10. Rotary13b
    OP

    Rotary13b Member

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    Germany
    Still the same, after the Welcome message display tunrs black, and appears again when i hit the power button
     
  11. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru

    Member
    11
    Nov 6, 2002
    United States
    Azores/Portugal
    I am out of idea. Something is seriously wrong with your Switch.

    How do you use TegraGUI ? PC ?
     
  12. tzAria

    tzAria Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    United States
    East Lansing, MI
    I appear to be having the same issue as the OP. "Welcome to Atmosphere Fusee!" and then black.
     
  13. MrWhosHacking

    MrWhosHacking GBAtemp Regular

    Member
    3
    May 3, 2018
    United States
    Send me a pic what on the sd card
    And try this just copy your files to pc and then delete the files off the sd don’t format it and place https://github.com/AtlasNX/Kosmos/releases
    Files on sd try that
     
  14. tzAria

    tzAria Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    United States
    East Lansing, MI
    Unfortunately can't post a picture due to being low on post count. Will try the clean Kosmos install.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Okay, a clean Kosmos install was unsuccessful. "Welcome to Atmosphere Fusee!" and then black.
     
    MrWhosHacking likes this.
  15. MrWhosHacking

    MrWhosHacking GBAtemp Regular

    Member
    3
    May 3, 2018
    United States
    What payload you using
     
  16. tzAria

    tzAria Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    United States
    East Lansing, MI
    Most likely the same as OP, Fusee-primary 0.9.1 from Atmosphere's GitHub.
     
  17. MrWhosHacking

    MrWhosHacking GBAtemp Regular

    Member
    3
    May 3, 2018
    United States
    use the payload that comes with the package
     
  18. tzAria

    tzAria Newbie

    Newcomer
    1
    Jun 21, 2019
    United States
    East Lansing, MI
    I attempted to use Hekate, however it would not let me boot to CFW and made me use Fusee anyway.
     
  19. MrWhosHacking

    MrWhosHacking GBAtemp Regular

    Member
    3
    May 3, 2018
    United States
    I use the it with no problems
     
  20. snoofly

    snoofly GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    Aug 18, 2015
    United States
    so many threads with so many issues with setups, copy this here, that there, get this commit...
    just dump 20€ on boot.dat and be done
    stable emunand, xci, usb hdd...
    life’s too short
    seriously, a year on since sx 1.0 release, i thought atmosphere would be well ahead of sx by now
    SciresM (hexkyz and the rest) is/are the cleverest guys i know on here and their commitment and skill is legendary, i respect them all massively, but the chinese guys still deliver a tighter product
     
Loading...