Part 3 (A9LH) Gone Wrong

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by KevExperience, Oct 18, 2016.

  1. KevExperience
    OP

    KevExperience Member

    Newcomer
    28
    2
    Oct 18, 2016
    United States
    Hello guys, KevExperience here.

    I have a question for you all.

    I am currently trying to do Section III - Configuring Luma3DS.

    I am currently on a 2DS in 2.1.0 firmware. I have just finished with installing the arm9loaderhax and getting the OTP.bin file.

    Now, for some odd reason, my 2DS won't turn on. It's completely black with or without the SD card. I tried using the troubleshoot methods and nothing is wrong. Did I do something wrong?

    In the past, I used the archive version and it was successful. Today, I decided to use the new method and so far, it's bad.

    Can you guys help. I usually don't ask until I can actually figure it out, but I'm out of luck. Please help. :D

    Kevin
     
  2. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,798
    2,161
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
    When you take the sd card and boot, does it show blue led light then power off?
     
  3. KevExperience
    OP

    KevExperience Member

    Newcomer
    28
    2
    Oct 18, 2016
    United States
    The blue led light is not there (top right corner) right?

    The power button light is still on. That's good right?
     
  4. 'Don

    'Don Man in a box

    Member
    163
    174
    Dec 31, 2015
    Jamaica
    Hemshof
    Is the arm9loaderhax.bin on the root of your sd card?
     
  5. KevExperience
    OP

    KevExperience Member

    Newcomer
    28
    2
    Oct 18, 2016
    United States
    Yes, I got it from Luma3DSv6.3.1.
     
  6. 'Don

    'Don Man in a box

    Member
    163
    174
    Dec 31, 2015
    Jamaica
    Hemshof
    Well, try to clean the sd card (and the slot) and see if it Boots. If that doesnt work then backup your sd, Format it and copy your data back.

    Edit: Its also possible that your SD card is broken (even if its new), try another if possible.
     
    Last edited by 'Don, Oct 18, 2016
  7. Aletron9000

    Aletron9000 3DS Master

    Member
    1,590
    444
    May 10, 2016
    United States
    3DS ARM9 CPU
    wait, did you say when the sd card is out the power light stays on? if that is the case, you are bricked.
     
  8. Dracari

    Dracari GBAtemp Maniac

    Member
    1,426
    389
    Apr 5, 2009
    United States
    if power stays on w/o SD your 3DS is bricked and only way to recover is Hardmod + NAND Backup
     
    'Don likes this.
  9. KevExperience
    OP

    KevExperience Member

    Newcomer
    28
    2
    Oct 18, 2016
    United States
    I don't know how to hardmod it. I give up. It's basically bricked. Damn it. Was hyped to record the Sun/Moon Demo today. Damn it
     
  10. Dracari

    Dracari GBAtemp Maniac

    Member
    1,426
    389
    Apr 5, 2009
    United States
    since your in the US theres a member here on the Forums that does it for a cheap enough price, it leaves a longterm Recovery method for situations like this. @vb_encryption_vb does it for 65$ + free shipping.

    (OOOPS saw a typo that could be seen somewhat wrong XD)
     
    Last edited by Dracari, Oct 18, 2016
    vb_encryption_vb likes this.
  11. KevExperience
    OP

    KevExperience Member

    Newcomer
    28
    2
    Oct 18, 2016
    United States
    Oh shit. I would love to talk to him. How do I talk to him about this? I can't find a way to message him
     
  12. Dracari

    Dracari GBAtemp Maniac

    Member
    1,426
    389
    Apr 5, 2009
    United States
    click his name and select "Send PM"
     
  13. orochi115

    orochi115 GBAtemp Regular

    Member
    150
    50
    Jun 8, 2013
    Switzerland
    I just wonder why it happens. Did you have an existing otp.bin on SD card when you install arm9loaderhax?
     
  14. einhuman197

    einhuman197 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    949
    358
    Aug 17, 2015
    Germany
    Inside your bootloader (´◉◞౪◟◉)
    I got the same exact scenario when I downgraded my native firm in twl mode. I think something mad happened to your native firm.