Original NSBWii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Bergunzo, Nov 14, 2009.

Nov 14, 2009

Original NSBWii by Bergunzo at 12:33 PM (1,523 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Bergunzo
    OP

    Member Bergunzo GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    295
    Location:
    Italy
    Country:
    Italy
    I'm writing to ask if New Super Mario Bros Wii PAL(original copy) contains an Update, and if it does, may be that a problem? Because I have Homebrew Channel installed.

    In short... if it contain an update, after that update my homebrew channel will still work?


    P.s. My wii is updated to 4.1
     
  2. rizzod

    Member rizzod Not a New Member

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    757
    Country:
    Australia
    Use GeckoOS to bypass the 4.2 Update on the disc.
     
  3. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    AFAIK there is 4.1 on the disc...? Or what?
     
  4. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    it's a 4.1 update, just checked the unscrubbed scene release with wiiscrubber
     
  5. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Install startpatch or preloader. Don't have the game, but i heard the 4.1 on that disc has boot2v4 packed with it...
     
  6. Tujiro

    Newcomer Tujiro Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    You could use a USBLoader I think. ? Or use a alternative disc loader.
     
  7. Bergunzo
    OP

    Member Bergunzo GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    295
    Location:
    Italy
    Country:
    Italy
    Ok, first of all thanks to everyone that answered. But I just checked and I saw that I'm not at 4.1 firmware but still 3.3E ( i made confusion). So, does that change anything?

    If I do that one time, do i have to do that again every time I start that game? Or does it take only the first one?


    Thank you.
     
  8. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    priiloader and you can block the update if desired
     
  9. technosexual

    Newcomer technosexual Member

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    49
    Country:
    United States
    if you have preloader, use the hack to block disc updates
    if you dont have preloader, go grab startpatch for 4.1e and enable it in there.


    gecko os thing will make you do it every time you start the game

    but you also might want to make sure you have the newest ios53. you can either extract it from your disc, or use nusd to grab a wad and install it, or use dop-ios to install it(dont trucha bug it)
     

Share This Page