1. RuqeT

    OP RuqeT Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    Hello!

    I accidently did Update my switch to the newest Firmware. I Was using SX OS before and after the Update SX OS didnt work anymore. So i decided to restore a Backup from an older Firmware. After this my switch dont Boot anymore, i just See the Nintendo Logo and then a Black screen.

    I dont know which Firmware Version the Backup had. I think maybe the fuse count dont Match?

    I tried some tutorials for Update the switch Firmware With my PC but i cant get the "Keys.txt". I always get error Codes or for example of i usw lockpick RCM the switch just shuts down when i try to read the Keys..

    Can someone help me? Sorry for my Bad english.
     
  2. JaapDaniels

    JaapDaniels GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    672
    Country:
    Netherlands
    a backup, like possible another switches backup? if that's the case i don't know if it's repairable
     
  3. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    15,556
    Country:
    United States
    Does the Switch boot using Hekate or fusee-primary?
     
    BigOnYa likes this.
  4. RuqeT

    OP RuqeT Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    Yes boots with hekate, but only into RCM. I try the pickafix tutorial now and report back.
     
  5. Lacius

    Lacius GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    15,556
    Country:
    United States
    I mean, can you boot the system successfully using Hekate or fusee-primary (with Atmosphere on the SD card)?

    If it was an issue with just the fuse count, these things would bypass it.
     
    BigOnYa likes this.
  6. RuqeT

    OP RuqeT Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    No i cant boot the system with hecate.. i did try to restore the nand with pikafix and unbrick_your_switch package, i always fail with dumping BIS Keys. biskeydump tells me "ERROR deriving device keydata". If i use the keys that https://www.sdsetup.com/biskeygen gives me i cant mount the SYSTEM/SAFE/USER drives because it tells me wrong BIS KEYS.
     
  7. aytug25

    aytug25 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    317
    Country:
    if you use old fw backup, that means you need rcm to skip efuse check. So if you use to payload and turn on your console as cfw (sx os or atmosphere) you will probably turn on your console. You should be sure your nand suport exfat or fat32 so your sd card must be on correct format.
    Also you said you did backup but you should backup boot0 and boot1 files too. Otherwise you will get an error.
    i hope i can help for your problem and sorry for my bad english
     
  8. RuqeT

    OP RuqeT Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    UPDATE:

    i tryied to rebuild a new rawnand bit mattydogs tutorial but it always fails with hacdiskmount. It always says "FAIL! Entropy...." and i cant mount the drives. It seems like i get wrong BIS keys?
     
  9. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    14,592
    Country:
    United States
    You should use ChoiDujour instead.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - brick,