Odd USB Loader GX bug

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by bnui_ransder, Nov 14, 2009.

Nov 14, 2009

Odd USB Loader GX bug by bnui_ransder at 3:59 AM (1,197 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. bnui_ransder
    OP

    Newcomer bnui_ransder Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Alright... I have been playing fine since its been released but suddenly today I got the message

    "No WBFS detected, format"

    I didnt since I know I DO have it, with 7 games on my external HDD.. I restart my Wii and load it up again, but this time it reads my external HDD as an empty, 120GB WBFS...

    I had split it in 2 partitions, 80gb NTFS and 40gb for WBFS. Loading up the WBFSmanager on my computer and it shows the correct information, with all my games present. Checking my regular partition and nothing is out of place either.

    I backed up everything to my computer and formatted it into 1 partition, and it still doesnt show up on the Wii...

    I uninstalled the USB Loader GX WAD and then reinstalled, and made sure it was up to date..

    Thats pretty much all I know... I can do everything else fine with my external HDD... watch movies and stuff fine, but for some reason USB Loader GX wont recognize it.
     
  2. Vattu

    Member Vattu GBAtemp Regular

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    186
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    have you tried an older version of your usb loader? tried any other usb loader?
     
  3. bnui_ransder
    OP

    Newcomer bnui_ransder Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    I just tried an older GX (still had the old WAD) and the CFG..

    Old GX had the same problem and CFG didnt see it at all...

    I guess im about ready to give up. Thanks for the help, but its such an odd bug.. I dont want anyone wasting too much time on it.
     
  4. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    have you tried switching the usb port on the wii? the usb port at the lower portion (when the wii is placed horizontally) of the wii is the port used by loaders.
     
  5. bnui_ransder
    OP

    Newcomer bnui_ransder Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Yep, that was one of the first things I tried. It was still hooked up when the problem started, so I tried that, hoping by some miracle it would work... lol.

    EDIT: I tried CFG Loader after I formatted just now and it recognizes it the right way now... kind of.

    It sees my NTFS partition as EXTEND/WBFS1 and my WBFS partition as WBFS2, but I can play games using it (tried CoD4)

    I guess its solved, thanks.
     

Share This Page