Odd problem with LU72 wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by pretender13, Aug 5, 2010.

Aug 5, 2010

Odd problem with LU72 wii by pretender13 at 4:39 AM (1,357 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. pretender13
    OP

    Member pretender13 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    108
    Country:
    Canada
    Recently picked up a LU72 wii off of ebay, came with no dvd drive.

    I have tried 3 different drives in it. DMS, D3-2, D4.
    But when i try to play NSMB from original disc, i get a error has occured please eject disc, etc.
    But NSMB will play fine through USBLoader GX.

    When i try to load up original disc of Lego Indiana Jones, it loads, but when gameplay starts, the wiimote either does nothing, or freezes when i try to access the options menu by pressing +

    Have checked ios files, they check out ok.

    IOS33 and IOS53 are the latest versions.

    Anyone have any idea why?

    TIA
     
  2. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    Have you upgraded all your ios to 4.2?
     
  3. pretender13
    OP

    Member pretender13 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    108
    Country:
    Canada
    Yes
     
  4. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,515
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Try to install Darkcorp, then it should work.
     
  5. pretender13
    OP

    Member pretender13 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    108
    Country:
    Canada
    Tried that already, didn't work, had same problem after install of Darkcorp.

    have tried different bt modules.
     
  6. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I would say check two things:

    hold reset to see if preloader/priiloader is installed, as these problems could potentially happen from an improper IOS being chosen as the system menu IOS...also...if that doesnt work I would advise you to tell us...what menu are you on? I know you said 4.2 IOS, but what menu are you running?

    the bluetooth modules was my last idea, but if you tried that already, it might be some kind of low-level problem...feel fortunate the system at least works with usb-loading I guess.
     
  7. pretender13
    OP

    Member pretender13 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    108
    Country:
    Canada
    yes priiloader is installled.

    and no if it was a system menu ios file that was corrupted, the wii would be bricked as it requires the system menu ios file to run.

    4.2U is the system menu, using ios70
     
  8. noobwarrior7

    Member noobwarrior7 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    1,594
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    not "corrupted"...just not able to handle the full functions of a system menu IOS, but yes, 70 should be fine...so, no clue...
     
  9. dn_angel000

    Member dn_angel000 Phantom User

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    592
    Country:
    United States
    Did u install the DVD Drive ur using correctly?? And is NSMB Wii game Retail or a Backup?? lol
     
  10. daxtsu

    Member daxtsu -

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    5,288
    Country:
    Antarctica
     
  11. pretender13
    OP

    Member pretender13 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    108
    Country:
    Canada
    ahh yes i did, how hard you think it is to hook up two cable to a drive.
    geesh

    and if you had read my post, i said original game disc. which would mean retail.
     

Share This Page