NSMB / real deal

Discussion in 'Wii - Hacking' started by vki, Nov 18, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Nov 18, 2009

NSMB / real deal by vki at 1:30 PM (3,452 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. vki
    OP

    Newcomer vki Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    in your fridge
    Country:
    the patch currently floating around(9421FFD0 - > 4E800020) , doesn't work on all chips. mainly the flat cable type.
    i have a working one, it might work for d2ckey as well (i dont have one) if you have a d2ckey and like to test it pm me..
    NO NOOBS! i'm talking about the pal version, only

    the proper setup is considered:
    - trucha on menu
    - trucha on IOS53 at LEAST v5149
    - patched dol / trucha signed image
    - update removal is recommended
    - no softmod

    like that it should work right ayway on all drivecode mods. i can confirm wk1/2 d2pro/lite / winja.
    no need to stuff your wii with loaders, or cioses or godknows what...
    still fixing it in hardware would be much nicer...

    if anyone has the original and is able to run some things, that would be helpful. (pm as well)
     
  2. jetsjets

    Newcomer jetsjets Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    PM sent. Thanks!
     
  3. megadeoxys

    Newcomer megadeoxys Member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    48
    Country:
    United States
    Have D2ckey, and i have everything but the trucha on the menu. Can you explain how to do that?
     
  4. jetsjets

    Newcomer jetsjets Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Use DOP-IOS
     
  5. megadeoxys

    Newcomer megadeoxys Member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    48
    Country:
    United States
    Was that for me? In that case I've done everything and it gives the error.
     
  6. jetsjets

    Newcomer jetsjets Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Can you be more specific?

    what error are you getting and what is the "everything" you have done? and how are you trying to run the backup? do you have a chip? if so, which one? etc etc
     
  7. vki
    OP

    Newcomer vki Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    in your fridge
    Country:
    it doesnt matter, you cant get it right with d2ckey like that, additional patches are needed
     
  8. Sharu

    Newcomer Sharu Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    Which additional patches?
     
  9. jetsjets

    Newcomer jetsjets Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    vki might be on to something with regards to D2Ckey support. I'll report back tonight after I get to test a new main.dol patch.
     
  10. megadeoxys

    Newcomer megadeoxys Member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    48
    Country:
    United States
    Jetsets, I have D2Ckey and have done everything you said, and I get the "please eject disc and restart".
    If I leave the disc inside and restart the wii, It gives me the banner brick message. No real banner brick though, I suppose.
     
  11. t-bot

    Newcomer t-bot Newbie

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Canada
    I can also confirm that this is working from disc channel with an Argon 1.1 chip in a 4.1U wii:

    a patched IOS60 v6174 (System menu 4.1U)
    a patched IOS53 v5406
    cIOS 0.38 v14
    1:1 USA NSMBW copy with proper patch applied
    update removed

    Before that, I was able to get it working through NeoGammaR7 (without needing to change settings) with:
    a patched IOS60 v6174
    a clean IOS53 v5406
    cIOS 0.38 v14
    scrubbed PAL NSMBW (375M) patched using alt.dol method (NSMBW_FIX) and changed region to USA
     
  12. megadeoxys

    Newcomer megadeoxys Member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    48
    Country:
    United States
    OK, it seems that this cIOS thing has alot to do with the game.
    I there an installer?
     
  13. vki
    OP

    Newcomer vki Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    in your fridge
    Country:
    aaah ^^ neither required nor wise to install! shoo...
     
  14. mackem

    Newcomer mackem Advanced Member

    Joined:
    Mar 19, 2006
    Messages:
    95
    Country:
    United Kingdom
    I've got a d2ckey with 4.2 menu

    I have trucha on IOS53 and IOS70 for the menu. I've tried the patched game and the unpatched game with disc channel, uloader and neogamma.

    disc channel gives disc error after pressing start
    uloader and neogammer give a green screen

    I've tried everything in the huge thread, nothing more than a green screen. Has anyone gotten this working on a d2ckey? If they have then it must be something to do with 4.2
     
  15. Sharu

    Newcomer Sharu Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    I have a D2CKey on 4.0 and have the exact same problems as you, mackem (I've also tried all those methods), so I don't think it's related to the Wii firmware.
     
  16. jetsjets

    Newcomer jetsjets Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Seems to be working great loading from a disc through the disc channel with vki's new dol patch.

    I'm on 4.2U
    D2Ckey
    Truncha IOS53

    looks like vki figured out how to patch the dol so that it's compatible with the D2Ckey.

    GREAT WORK!

    edit:

    I've been playing now for over 30 minutes. no DRE's. great work, vki!
     
  17. AMPonzi

    Member AMPonzi GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Messages:
    316
    Location:
    The Lost City of Atlantis
    Country:
    United States
    What do you patch to make it work? I'm trying to figure out what gets set to trigger the error.
     
  18. mackem

    Newcomer mackem Advanced Member

    Joined:
    Mar 19, 2006
    Messages:
    95
    Country:
    United Kingdom
    Is there a reason why this patch is secret and only available via pm's? I can try it out if you share it.
     
  19. vki
    OP

    Newcomer vki Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    15
    Location:
    in your fridge
    Country:
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page