not succeeding in getting usb loader to work

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by davidoff246, May 26, 2010.

May 26, 2010
  1. davidoff246
    OP

    Newcomer davidoff246 Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    ok here are the issues i got a WD my passport essential 750gb hdd formatted 500gb to fat32 for wii and such and the remainder an ntfs partition then i loaded the homebrew channel loaders and apps and whatnot, but my wii freezes everytime i try and use usb-loader and the images arnt showing up. heres images of my hdd[​IMG][​IMG][​IMG]

    much help would be appreciated, thanx.
     
  2. 89turbocs

    Newcomer 89turbocs Advanced Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    60
    Country:
    Canada
    i could very well be wrong, but i thought .elf files were outdated, and .dol files are the replacement? take it for what its worth but maybe you need a newer version of your loader?
     
  3. cwstjdenobs

    Member cwstjdenobs Sodomy non sapiens

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    1,757
    Location:
    Ankh-Morpork
    Country:
    United Kingdom
    First up this should have gone in the backup loaders section. Which cIOS(s) do you have installed and which USB loader are you trying to use?

    dols are basically compressed elfs.
     
  4. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Try formatting 464gb Fat32 and the rest NTFS.
    Did you put the apps folder on the Fat 32 partition?
     
  5. davidoff246
    OP

    Newcomer davidoff246 Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    ye 500gb partition end up being 499gb for what its worth, i think i have 249,222,223,250 maybe 2 others,
    games ive tried are mario kart with no trouble, just dance, super mario bros brawl, prince of persia forgotten sands of time, final fantasy crystal chronicles crystal bearers(worked for 15 min then froze), the other froze after loaded or just a black screen after loading

    ye now i have 499gb fat32 and rest another fat32 but all the wii stuff is on the 1 499gb,
    also usb-loader open up and itll freeze scrolling around through menus and cllicking on games before loading.
     
  6. bigianp

    Newcomer bigianp Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United Kingdom
    I had a problem with Loader freezing when using a different TV to which i originally set up loader with. To fix problem i just deleted the .ini file from the loader folder
     
  7. davidoff246
    OP

    Newcomer davidoff246 Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    the hacks.ini file? you just deleted it and it worked after?
     
  8. bigianp

    Newcomer bigianp Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    United Kingdom
    No not the hacks.ini. I was useing wiiflow and deleted the Wiiflow config file from inside Wiiflow folder and when loaded up again it creates a new config file with new settings.. So thought usb-loader might be giving you same problem as mine only crashed when selecting loader like yours.

    Try deleting settings.cfg from usb-folder (move it else where and move back if doesnt work)
     
  9. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I just thought it would be useful to point out that his usb-loader works with my hard drive, so it is definitely an issue with the files on his external drive or how its partitioned/formatted (as I know for a fact that his 750GB WD My Passport is compatible).

    Also, he has the following cIOSs installed
    249rev19base57
    250rev19base37
    222rev5base38
    223rev5base37
    224rev5base57
    202rev5base57
     
  10. mayu29

    Member mayu29 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    113
    Country:
    Romania
    Have you tried both versions of Cfg (249 and 222)?
     

Share This Page