Noob question about Pandora's Battery

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by Symbolic, May 30, 2008.

May 30, 2008
  1. Symbolic
    OP

    Newcomer Symbolic Advanced Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    How do you do it exactly? I've been googling it and some are either explained weirdly, or just to vague...
     
  2. ediblebird

    Member ediblebird GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Messages:
    313
    Country:
    Australia
    either buy or make the pandora yourself, and then make the magic memory stick. Read my sticky.
     
  3. apocalypticvisio

    Member apocalypticvisio GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    120
    Country:
    United States
    i read the sticky, but i couldn't find if there was a way to temp mod the battery using tight tape on the points and wire. i saw that someone mentioned tape, but that was the closest I saw.
     
  4. ediblebird

    Member ediblebird GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Messages:
    313
    Country:
    Australia
    use anime_junkies method, in which you can scratch off the circuit, and when you have finished, redraw the circuit with a pencil
     
  5. apocalypticvisio

    Member apocalypticvisio GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    120
    Country:
    United States
    will do....thought that would be slightly risky and that drawing that circuit back might not work. Probably will just end up modding a battery permanently. buying a new extended life from eb or wally world.
     
  6. Shyn

    Member Shyn GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    184
    Location:
    Sacramento, CA
    Country:
    United States
    I'm the one who advocated the tape method. Use ediblebird's guide, the solder method (third method in the guide). Instead of soldering the wire down to the points, tape the wire to the points. Make sure that you also tape other parts of the wire that may touch something that will cause a problem.

    Here's two pictures I took of what I did:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. apocalypticvisio

    Member apocalypticvisio GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    120
    Country:
    United States
    thought the wiring points were different on the phat battery. saw a diagram of a wired phat, but i lost it. blah. thx for the pics though.
     
  8. Shyn

    Member Shyn GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    184
    Location:
    Sacramento, CA
    Country:
    United States
    Yeah, the points are different:
    Stole this pic from psp-hacks
    [​IMG]
     
  9. apocalypticvisio

    Member apocalypticvisio GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    120
    Country:
    United States
    gracias....sad that my batter looked nothing like those and is unmoddable...made in china, but i guess it may be a newer battery....battery was heating up ridiculous though before i opened it, so i'm just going to buy a new batter anyway. have a friend that has a magickey and pandora, i'll just have him set it up for now. kudos.
     
  10. Shyn

    Member Shyn GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    184
    Location:
    Sacramento, CA
    Country:
    United States
    If it doesn't look like either of the pictures, most likely it is a fake.
     
  11. Symbolic
    OP

    Newcomer Symbolic Advanced Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    How would I downgrade from 3.40 to 1.50? Do I really need Lumines? Or just Pandora's Battery and the Magic Memory stick?
     
  12. Shyn

    Member Shyn GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    184
    Location:
    Sacramento, CA
    Country:
    United States
    You don't need Lumines if you are using a Pandora's Battery and MMS.
     
  13. Symbolic
    OP

    Newcomer Symbolic Advanced Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    so no Lumines if I use the Pandora's Battery even if I have a 3.40 Offical Firmware?
     
  14. Shyn

    Member Shyn GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    184
    Location:
    Sacramento, CA
    Country:
    United States
    Pandora will work regardless of firmware version.
    Lumines an option if you do not want to use Pandora, and only for firmware 3.5 and below, if I remember correctly. So if you are using Pandora, no Lumines is required.
     

Share This Page