No network in Homebrew apps

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by DennisNL, Dec 26, 2015.

  1. DennisNL
    OP

    DennisNL Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Dec 26, 2015
    Netherlands
    Hello everyone,

    I've succesfully installed the homebrew channel and dx2-cios v10 beta53-alt for vWII on my Wii U. I also installed IOS236_Installer_MOD_v8_for_vWii_FIX94_dmm.

    USB loader GX and CFG USB loader (70modr65) both work (with an WBFS disk), but somehow i can't download any covers. GX gives an error that files couldn't download and in CFG USB loader. Also with some emulators that support SMB connections (to my NAS), the network connection doesn't work (generates a network error). I think those two problems are related, but can't seem to find any info on the net about this.

    Is there anyone who knows what the problem could be? In homebrew channel the network icon lights up, so there should be a network connection....

    In addition to that, my FAT32 disk with wbfs folder and wbfs files doesn't work either. Do i need another CIOS for that on my vWII?

    Hope that someone can help me out ;)

    Kind regards,
    Dennis
     
  2. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru

    Member
    6,599
    2,114
    Mar 3, 2014
    Portugal
    vwii needs y cables for hdds that dont have their own power supply.
     
  3. ElyosOfTheAbyss

    ElyosOfTheAbyss GBAtemp Addict

    Member
    2,214
    1,719
    Aug 20, 2015
    I had the same issue with the wifi thing but then I moved it over about half a meter to get a better wifi connection and it worked. Might not work with you though.
     
  4. DennisNL
    OP

    DennisNL Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Dec 26, 2015
    Netherlands
    Hi Pedro,

    I have a Y cable installed :) WBFS format works, FAT32 doesn't. :(

    Kind regards,
    Dennis
     
  5. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru

    Member
    6,599
    2,114
    Mar 3, 2014
    Portugal
    you have 2 partitions on your hdd? if so maybe its becuase the fat32 partition isnt primary and MBR type?
     
  6. ElyosOfTheAbyss

    ElyosOfTheAbyss GBAtemp Addict

    Member
    2,214
    1,719
    Aug 20, 2015
    He never said he had 2 partition
     
  7. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru

    Member
    6,599
    2,114
    Mar 3, 2014
    Portugal
    he says wbfs works but fat32 doesnt to me the only explanation for this phrase is he has 2 partitions or 2 hdds becuase if he has a wbfs folder in a fat32 partitionn then i fat32 is working lol.
     
  8. moops44

    moops44 Prince of Darkness

    Member
    549
    337
    May 15, 2014
    Germany
    Moon
    why you dont format to fat32 and use any wbfs manager
     
  9. ElyosOfTheAbyss

    ElyosOfTheAbyss GBAtemp Addict

    Member
    2,214
    1,719
    Aug 20, 2015
    What he is saying is that he tried it with it formatted to fat32but that didn't work so he formatted it to a wbfs format and it worked for him.
     
  10. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru

    Member
    6,599
    2,114
    Mar 3, 2014
    Portugal
    thats why i said to him if when he used fat32 he had mbr partition and fat32 was primary...
     
  11. DennisNL
    OP

    DennisNL Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Dec 26, 2015
    Netherlands
    To clarify, i have two disks :) I bought a new disk (and a Y cable) to use with the Wii U and i have an older disk that i used with the old Wii. The older disk with WBFS works, but the new disk with FAT32 doesn't.

    I didn't know WBFS manager supports FAT32 disks, so i will try that :) Want to play my old NGC games too, so that's why i wanted a FAT32 disk.

    The network problem is still a strange one to me. The Wii U has network, homebrew channel shows a connected network icon, but a network connection could not be made :(

    Thanks for all the help so far!
     
  12. moops44

    moops44 Prince of Darkness

    Member
    549
    337
    May 15, 2014
    Germany
    Moon
    try this
    https://www.dropbox.com/s/oj1acv56k60u7t1/WiiBackupManager_Build78.zip?dl=0
    it also can download covers
     
  13. DennisNL
    OP

    DennisNL Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Dec 26, 2015
    Netherlands
    So, i've tested some more and the network is working. Made an error in the creation of a share on my NAS :)

    Strange things with the harddrive are still hard to figure out. My old Wii HDD works fine, but my new HDD i bought for the Wii U doens't. It even fails with WBFS. Searchin' throught GBA temp let me to believe it's the HDD itself that is the problem. It's a WD Elements 750GB 2,5" disk and the passport version has the same issues according to some posts on GBATemp.

    However, the Wii U can see the disk since it comes with a message to format the drive. It's all the homebrew apps that have issues with it. Homebrew browser crashes with the drive connected and USB Loader GX just hangs when initializing the USB HDD.

    Anyone out there who got this problem fixed?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Works great, thank You!
     
  14. DennisNL
    OP

    DennisNL Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Dec 26, 2015
    Netherlands
    So, checked some more and used another older harddrive. That worked too (FAT32) and i even could download covers...

    So, the WD Elements is going back to the store tommorow and i'm getting a HDD with an external power supply.

    Thank you all for the helpfull hints and tips!