No$gba HELP!

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Orangegamer, Nov 7, 2008.

Nov 7, 2008

No$gba HELP! by Orangegamer at 9:37 PM (5,813 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. Orangegamer
    OP

    Member Orangegamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    386
    Location:
    B.....you don't wanna know
    Country:
    United Kingdom
    hey guys
    im now using No$gba for a very long time now
    because my parents said im not allowed another ds in a while
    so i decided to download No$gba
    but i need some help
    because i downloaded Dragonball Origins(Wicked Game)
    and the top screen doesn't show up
    in some other games
    like Exit DS
    it works
    top screen=map
    bottom screen=gameplay
    can anyone help me?
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    no$gba is no$where near being perfect. there are still many many roms that fail. with that said i only use it to take screen captures and have not really toyed with it. you may or may not need the nds bios. did you try to google for a compatibility list?

    -another world
     
  3. Hehe Moo

    Member Hehe Moo Moo?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,137
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    No$gba has a lot of stuffed up features...

    many things don't even show up on the screen. Unfortunately, that's just how it is.

    @Another World: "no$gba is no$where near being perfect". Lol. I get it.
     
  4. Veristical Blaze

    Member Veristical Blaze GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    487
    Location:
    The Edge Of Shibuya
    Country:
    Netherlands
    You maybe have a wrong rom maybe it's just the emulator or version my No$gba always works with every game only very bad sound it's like im hearing metal scrapped over other metal [​IMG]
     
  5. Orangegamer
    OP

    Member Orangegamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    386
    Location:
    B.....you don't wanna know
    Country:
    United Kingdom
    are there any particular DS emualtors
    i can get visual boy advance here
    what is the best emulator
    or a very popular DS emulator?
     
  6. Veristical Blaze

    Member Veristical Blaze GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    487
    Location:
    The Edge Of Shibuya
    Country:
    Netherlands
    No$GBA or iDeaS First free second dunno
     
  7. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Dragonball Origins works fine here with no$gba 2.6a. Just slight texture distortion, but still fully playable with top screen, bottom etc.
     
  8. Orangegamer
    OP

    Member Orangegamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    386
    Location:
    B.....you don't wanna know
    Country:
    United Kingdom
    what does that the top screen display on Dragonball Origins?
    using No$gba?
     
  9. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    As I said, it looks fine. Here's a screenshot from the emulator:
    [​IMG]

    Just some texture distortion ingame.
     
  10. Orangegamer
    OP

    Member Orangegamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    386
    Location:
    B.....you don't wanna know
    Country:
    United Kingdom
    were u using No$gba when u took that screenshot?
     
  11. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Yes, No$gba 2.6a.
     
  12. Orangegamer
    OP

    Member Orangegamer GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    386
    Location:
    B.....you don't wanna know
    Country:
    United Kingdom
    ur right
    its just that emulator
    i got no$gba 2.6a now
    and i tried Dragonball Origins
    and the top screen works
    Thanks a lot Killermech
    ill add u to my friends list
    [​IMG]
     
  13. Curley5959

    Member Curley5959 CCC Member!

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Yeah, its far from perfect.. Very glitchy..
     
  14. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    BTW, OOT, anybody knows whether no$gba supports "blowing to mic" or not? or is it a special feature in NDS only? My friend managed to shout "OBJECTION!" and it works, but blowing doesn't work

    And, another OOT question, does no$gba supports GBALink? I wanna hook up my HM:DS with HM:Friends from Mineral Town, I wanna see Doctor's real name, I forgot who he is and I'm curious for almost 1 year now! [​IMG]
     
  15. shadowmanwkp

    Member shadowmanwkp Your roms are on another rom site

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    486
    Location:
    Vleuten, The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    You can shout in the microphone, but you can also try this if you don't have a microphone:
    And using gamefeatures that use the 2nd slot, you can't emulate that, no emulator can do that now, so just wait and see if it will be supported in the future.

    As for the distorted graphics at no$gba, you can fix them by going to options-->emulation options and look at 3D Renderer and set it to Opengl (in v2.6a) Then the graphics won't be distorted anymore
     
  16. mewtwo208

    Newcomer mewtwo208 Newbie

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Dude You are so stupid you can get the perfect no$gba from www.3roms.com have fun !
     

Share This Page