Nintendo Network services aren't working (hacked vWii)

Discussion in 'Wii U - Nintendo Network' started by Colorcrims0n, Mar 13, 2015.

  1. Colorcrims0n
    OP

    Colorcrims0n Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Mar 13, 2015
    Canada
    So I installed homebrew in the vWii part of My Wii U about a year ago, and the system hasn't been able to connect to the eShop or update since. I haven't found anyone else with this problem, is it possible that I'm missing an extremely anxious fix? Please help, I'm desperate!
     
  2. oji

    oji GBAtemp Regular

    Member
    256
    57
    Sep 1, 2012
    Serbia, Republic of
    In Soviet Russia you're the Location
    http://gbatemp.net/threads/basic-dos-and-do-nots-of-vwii-modding.339337/



    You have to restore original IOSes in a lower than a 200 slots. And be careful doing this.
    http://gbatemp.net/threads/error-162-3006-wii-u-vwii-not-updateing-fix.375269/
     
  3. Ray Lewis

    Ray Lewis Banned

    Banned
    1,518
    386
    Dec 30, 2012
    United States
  4. Adeka

    Adeka Beta Tester

    Member
    4,101
    1,272
    Mar 19, 2013
    United States
    You need to run syscheck to see what you installed then post the results here
     
    Skizzlo and Ray Lewis like this.
  5. Colorcrims0n
    OP

    Colorcrims0n Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Mar 13, 2015
    Canada
    So I was stupid a while back and thought it would be a good idea to format the system to see if that helped.
    Needless to say it did the exact opposite, and now I'm somehow bricked out of Super Smash BRID brawl, and I can't reinstall Homebrew via smash stack.
    It looks like I'm just gonna have to buy another Wii U entirely, at this point.
     
    Skizzlo likes this.
  6. Adeka

    Adeka Beta Tester

    Member
    4,101
    1,272
    Mar 19, 2013
    United States
    Why didn't you follow the advice here instead of doing something that you have no clue what might happen
     
  7. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord

    Member
    7,105
    7,091
    Dec 1, 2014
    United States
    Under a rock
    Dude. Stop what you're doing and slow down.

    The reason that you're having issues is that you've installed a Wii version of IOS 58. This can be fixed by using a Lego game to re-install Homebrew, as they don't run off of IOS 58. Then, assuming you didn't TOTALLY f*ck up your vWii and installed correct cIOSs, you can us Multi Mod Manager running on IOS 249 to re-install vIOS 58 with a CORRECT version (you'll have to get it from someone, don't look at me, I still haven't had the time to dump mine yet... should probably get to that...) There is absolutely no reason to blow $250-$300 just to avert an easily fixable problem, especially since games like Lego Star Wars: The Complete Saga go for around $10 in some places. (This is me not giving you a lecture on why you should have read the tutorials before you did anything)
     
  8. Colorcrims0n
    OP

    Colorcrims0n Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Mar 13, 2015
    Canada
    I found a copy of Lego Batman, and reinstalled HBC via Bathaxx.
    I keep trying to run syscheck, but this screen comes up whenever I try to show files from an SD card, or a USB drive. Does anyone know what causes this, and if they do, know how to take care of it? Any help is greatly appreciated!
     

    Attached Files:

  9. Colorcrims0n
    OP

    Colorcrims0n Newbie

    Newcomer
    9
    1
    Mar 13, 2015
    Canada
    I did a nand dump before this problem arose, if that helps!
     
  10. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight

    Global Moderator
    18,076
    8,586
    Oct 27, 2002
    France
    Engine room, learning
    nand dump doesn't help.
    IOS dump does, but you probably didn't dump all your IOS one by one using bluedump.

    I have the same issue with syscheck on Wii (it crashes when I hit A to display the result).
    it could be related to bad or missing IOS (I don't have IOS56 as I'm on 3.2E, don't know if it's an issue).


    Saying you have issue to connect to eshop and that you have the crash issue than me (not having IOS56) make me think your issue is releated to that IOS. (that eshop require)
    If you made proper vWii IOS dump like asked in tutorials, use a Wad manager to reinstall IOS56.
    If you don't have a proper signed IOS56 dump, tell us. and DO NOT TRY ANYTHING until we tells you it's safe.