Nintendo DS Wii emulator?

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Wiithan, Nov 30, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Nov 30, 2008

Nintendo DS Wii emulator? by Wiithan at 1:36 AM (2,687 Views / 0 Likes) 29 replies

  1. Wiithan
    OP

    Newcomer Wiithan Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Is anything in the works, or is it not even possible?
     


  2. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Um your joking?

    I highly doubt this could happen.
     
  3. Wiithan
    OP

    Newcomer Wiithan Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Not joking, the wiimote hand could act as the stylus.
     
  4. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    Wait... what?

    A Wii emulator on the DS, or a DS emulator on the Wii?

    You do know they use ways to control that you can't emulate on each other...

    The way you have the topic, your looking for a Wii emulator on the DS...
     
  5. Arno

    Member Arno GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    126
    Location:
    Massachusetts
    Country:
    United States
    I suppose it's POSSIBLE, I mean, the Wii IS powerful enough to do it (I think...)

    @zidane_genome: I think he means DS emulator for Wii.
     
  6. Wiithan
    OP

    Newcomer Wiithan Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Yeah I mean a NDS on the Wii
     
  7. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    honestly, I don't think it would be practical... unless you can use the classic controller AND the Wii remote..

    that's the only way you'd have enough buttons...
     
  8. iritegood

    Member iritegood GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    759
    Country:
    United States
    Well, it's not like you can use the classic controller without the Wiimote. [​IMG]
     
  9. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    you would also need 2 TV's stacked on top of each other [​IMG]
     
  10. Wiithan
    OP

    Newcomer Wiithan Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    lol exactly, I think you're right, that would be the only goood way.
     
  11. Arno

    Member Arno GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    126
    Location:
    Massachusetts
    Country:
    United States
    Yeah, and if you clipped the classic controller to the Wii Remote with that clip-thingy, and used ZL or ZR as something to "press" the touchscreen...
     
  12. dinofan01

    Member dinofan01 Misses the old days...

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    2,842
    Country:
    United States
    ... can you think about this please. To play with what you said properly you would need three hands. I want you try doing that with two hands. It would be so bad it wouldn't be worth the effort of even getting your sd card form your wii let alone all the coding that would be required.
     
  13. iritegood

    Member iritegood GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    759
    Country:
    United States
    Click the wrong quote button dinofan. [​IMG]
     
  14. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
  15. Tall Alien

    Banned Tall Alien Banned

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    um..no

    but you can play ds games on TV...idk how, but nintendo power has this cord they said its specially made for them
     
  16. Matt93

    Member Matt93 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    469
    Country:
    United States
    The controls would be possible. I use the iDeaS DS emulator on my PC, using one hand on the mouse and one hand on a controller plugged into my PC. It works just fine that way. For a Wii you could point at the screen and use A to click, and use your other hand with the classic controller. The problem is that emulating a DS on a Wii wouldn't be possible yet. As good as iDeaS is, we don't even have perfect DS emulation on a PC at this time. I would think that it would look fairly good on a TV if it was possible though. Since the DS's resolution for each screen is 256 x 192, both screens could fit on a standard-def TV screen without having to be scaled down. It would be hard to point accurately with a Wii remote on such a small part of the screen though. I would say in the future it might be possible, but definitely not now.
     
  17. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    My point was, you would need to use the Wii Remote AND the Classic Controller AT THE SAME TIME...

    Meaning, yes, you would need the remote clip on thing so you can point at the screen WHILE holding the controller... otherwise, you'd need 3 hands, as stated...

    left hand for the dpad and L/ZL, right hand for A/B/X/Y and R/ZR... maybe you can strap your Wii Remote to your penis (or place it in your vagina if your a girl) to point it at your TV... hey, just a thought!
     
  18. Galacta

    Member Galacta >:)

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    846
    Country:
    Australia
    It could happen, like the mouse is like a wii in a ds emulator...
    But It wont be quality.
    @Brian117 youve posted another facepalm.
    Enough is Enough.
     
  19. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    impossible!
     
  20. Arno

    Member Arno GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    126
    Location:
    Massachusetts
    Country:
    United States
    I still say it's possible if you clip 'em together. Enough buttons, touchscreen capability.

    Verdict: PLAUSIBLE.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page