Hacking New Acekard 2i + Used DSi

lukands

I took the little bus here
OP
Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
650
Trophies
1
Location
Your mamas house
XP
1,753
Country
Estonia
Maybe I am doing things backwards But I am picking up a new Acekard 2i, The guy I`m getting it from says he will put AKAIO 1.5 and the 1.4 update on (for no extra cost, wow LOL). I am currently looking for a used (or new) DSi so of course I don`t know if its going to be 1.3 or 1.4. Does it matter if I go ahead and already have a Acekard loaded with the 1.4 update?
If the DSi has 1.3 will it work without problem if I don`t update the firware on it to 1.4 and use the Acekard that has the 1.4 update on. OR to use the Acekard with 1.4 I need to use a DSi with the firmware updated to 1.4?
I am very good with all the DS lite stuff but DSi is something new to me (learning curve)
 

Kroganwrex

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 11, 2009
Messages
49
Trophies
0
XP
137
Country
If the dsi has 1.3 firmware, you are fine and can use the 1.4 update on the acekard and then update the dsi. If the dsk has 1.4 firmware, you will have to update the acekard on another dsi with 1.3 or on a ds lite or ds phat.

EDIT - SORRY ABOUT MY RANDOM ANSWER DIDNT READ QUESTION
tongue.gif
.

Having your acekard already loaded with the 1.4 bypass update thingy is fine, just saves you some time!
 

Tokiopop

Caffeine fiend
Member
Joined
Apr 14, 2009
Messages
1,833
Trophies
0
Age
28
Location
UK
XP
446
Country
An Acekard with the 1.4 patch will work on any DS, DS Lite, or DSi no matter what the firmware. So it really doesn't matter. Anyway, if it was on 1.3 you could just update it to 1.4 if the Acekard didn't work on 1.3, so a totally pointless topic that you could have worked out for yourself if you used 2 braincells.

Until Nintendo release 1.5.
 

Tokiopop

Caffeine fiend
Member
Joined
Apr 14, 2009
Messages
1,833
Trophies
0
Age
28
Location
UK
XP
446
Country
ifish said:
i dont think nintendo will even win in blocking flash cards if they copy a game like the ak2i dose
I thought you said you were going to try and speak English now? Or were you lying?
 

Tokiopop

Caffeine fiend
Member
Joined
Apr 14, 2009
Messages
1,833
Trophies
0
Age
28
Location
UK
XP
446
Country
ifish said:
i speak english im trying my best to type well and i edited that post.
But it makes no sense
wacko.gif


Just because it's got the ID of another game doesn't mean Nintendo wont be able to block it.
 

iFish

Slower than a 90s modem
Member
Joined
Jul 11, 2009
Messages
4,232
Trophies
1
Age
27
Location
Montreal, QC
XP
542
Country
Canada
unless the dsi can load the game once its inserted and see what it really is i dont think it will be that easy for nintendo to block look at homebrew channel took nintendo 3 tries to get it right for maybe 20 hours intill a new one came out
 

lukands

I took the little bus here
OP
Member
Joined
Mar 27, 2009
Messages
650
Trophies
1
Location
Your mamas house
XP
1,753
Country
Estonia
ShatteredScreens said:
An Acekard with the 1.4 patch will work on any DS, DS Lite, or DSi no matter what the firmware. So it really doesn't matter. Anyway, if it was on 1.3 you could just update it to 1.4 if the Acekard didn't work on 1.3, so a totally pointless topic that you could have worked out for yourself if you used 2 braincells.

Until Nintendo release 1.5.

Yes I could have worked it out myself IF I had a DSi in my hands to mess with. BUT I am jumping the gun perhaps and just trying to prepare for my future DSi purchase. I`m just asking if I chose to leave the DSi at 1.3 would the Acekard work if cart was already updated to 1.4. (Now please nobody ask why I would want to keep the DSi at 1.3)
 
D

Deleted_171835

Guest
ShatteredScreens said:
ifish said:
i speak english im trying my best to type well and i edited that post.
But it makes no sense
wacko.gif


Just because it's got the ID of another game doesn't mean Nintendo wont be able to block it.

Don't worry. With experience, in the future he will get better. Maybe his english will be as good as mine someday!
tongue.gif
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
    Veho @ Veho: https://i.imgur.com/HaUJG5S.png