Need webcam software for take picture

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by bradzx, Nov 1, 2012.

Nov 1, 2012
  1. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I need to know what kind to use webcam software for take a picture for best suggest. And no, don't suggest me for manycam because it is just a crap and froze. So I need better software than manycam. Thank. I am pretty sure you already know that I already have webcam that I ordered.
     
  2. mostwanted

    Newcomer mostwanted Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    43
    Country:
    United States
  3. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    you just want to snap a photo or two? you can do that with skype or with the print screen button.

    -another world
     
  5. Gahars

    Member Gahars Bakayaro Banzai

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    10,254
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
  6. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I do have Skype anyway.
    No thank for ManyCam. Yawcam? I never see that before. I will give a try.

    Edit - Yawcam don't have timer for picture. And I know. I forgot to mention it. ^^;
     
  7. mostwanted

    Newcomer mostwanted Member

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Messages:
    43
    Country:
    United States
  8. Gahars

    Member Gahars Bakayaro Banzai

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    10,254
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    Are you sure this would be compatible with your computer? The Amazon title mentions it as compatible with Windows 98 - Vista, and your sig says that you have Windows 7.

    That might be the reason it's dirt cheap.
     
  9. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Well when I use it, it just fine to use Xsplit.
     
  10. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
  11. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,734
    Country:
    United Kingdom
    http://www.virtualdub.org/ usually does for me. It kind of lacks a timer mode and is not a webcam oriented program per se, but why bother when you can just grab relevant frames from video instead*.

    *if you really need a timer it is activated with a single button press and disabled with another.
     
  12. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Because I want take picture myself with Rainbow Dash plush.

    Why Firefox won't let me click allow button? I use Google Chrome and it fine.
     

Share This Page