Need NAND For WII 3.2U

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ree187, Aug 17, 2009.

Aug 17, 2009

Need NAND For WII 3.2U by ree187 at 10:25 PM (2,566 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. ree187
    OP

    Newcomer ree187 Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I followed this guide to mod my wii 3.2U version (Fully Softmod Any Wii (everything you need), HBC + BootMii + NAND + New cIOS + PreLoader + Backup).
    Make a long story short i forgot to backup my nand and when i got done i was not able to load my WII menu and the sofmod keep freezing when i start HBC.
    Can someone send me a nand so i can reload from bootmii.
     
  2. bdr9

    Member bdr9 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    558
    Country:
    United States
    You won't be able to use someone else's NAND without betwiin. To use betwiin you need your wii's keys. Do you have them? (Did you ever run a program called xyzzy?)
     
  3. tanis698

    Member tanis698 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    you need more then someones nand. you will need the unique key that is on your wii. did you install bootmii as a boot2?
     
  4. ree187
    OP

    Newcomer ree187 Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    yes i used bootmii with boot2 and where do i find the key.
     
  5. bdr9

    Member bdr9 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    558
    Country:
    United States
    If you don't already have the key, there is nothing you can do. You had to have already obtained it before your Wii bricked.
     
  6. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    you can extract the keys from a bricked Bootmii nand dump than transfer the keys from one the brick Dump to a Working Dump using betwiin, I'm pretty good with the program with having been able to transfer keys from one dump to another successfully , but I'm not yet confident enough to test it out on someones Wii that i dont own. [​IMG]

    But for now your best option would probably use cboot2 to replace your bootmii files on your sd card, so it can load up Wad Manager from there re-install your System menu wad and its required IOS.
     
  7. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    What error exactly is preventing you from getting in the wii menu? perhaps it can be fixed easily.
     
  8. ree187
    OP

    Newcomer ree187 Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    it loads into the preloader menu it don't even go into the wii menu.
     
  9. ree187
    OP

    Newcomer ree187 Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    the menu are.

    Systemmene
    Homebrew Channel
    Installed File

    Load/Install File
    Systemmenu Hacks
    Setting

    and bottom left it says

    IOS v30
    Systemmenu v353

    and the right it says

    preloader v0.29
     
  10. Leathl

    Member Leathl GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Messages:
    239
    Location:
    Berlin
    Country:
    Germany
    Well what's happening, when you click on Systemmenu ?
     
  11. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Well system menu v353 would mean you are on 3.3U not 3.2...

    Why are you on 3.3 with preloader?

    And what exactly did you follow in the guide to do this?
     
  12. ree187
    OP

    Newcomer ree187 Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    [Guide] Fully Softmod Any Wii (everything you need), HBC + BootMii + NAND + New cIOS + PreLoader + Backup


    This is the guide i followed i follow everything but the nand backup when i tried it would reboot the system so i skipped it.
     
  13. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    General note for doing things on your wii. If something doesn't work, don't just skip it. Figure out why and FIX it. If you installed bootmii to boot2 and were pressing reset, that would be why the system menu would be coming up, because there's a slight error in the guide in that section where it flipped the functions of those two buttons. Power moves right and reset selects in the boot2 version of bootmii. If you only tried pressing reset you just kept selecting the system menu icon to load that up instead.

    So that being said, do you have bootmii installed as boot2? Can you still access the HBC from bootmii or preloader? How far in the guide did you get before it bricked? Did you get to install cIOS rev14? NeoGamma?

    Regardless there isn't really much use for being on system menu 3.3 and you should have followed the recommendation at the beginning to update your Wii to 4.1 before starting on it.

    IF you have a boot2 install of bootmii and can load the HBC fine from there (remember, power = moves right, reset = select), then I would suggest trying to run Waninkoko's 4.0 updater, which should install a fresh IOS60 and system menu 4.0, getting rid of preloader in the process. So if your brick was due to like some sort of incompatibilty with preloader/3.3 or a bad IOS30 or something then that should fix that, unless you did something else to cause the brick.

    Try to give some more information first before doing anything though, and if you can access bootmii in any way, just make a NAND backup now just in case you screw things up any further than it is.

    It's hard to help fix problems when you just blindly follow guides without knowing what you're doing and also just skip steps in the guide on top of it.
     
  14. tanis698

    Member tanis698 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    you don't need someones nand if you can access preloader lol.
     
  15. ChokeD

    Member ChokeD The Contributor

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    967
    Country:
    United States
    put waninkoko's 4.1 updater on your stick in the apps/ folder
    boot wii holding reset
    choose homebrew channel
    run the updater

    find a guide for 4.1

    =============================================

    if the HBC won't work that way


    get the .dol from your stick in the HBC folder
    rename as boot.dol
    put it on the root of your stick
    boot wii holding reset
    choose load/install file
    then choose Installed file
    in hbc
    run the updater

    find a guide for 4.1
     
  16. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    I told him just to use the 4.0 updater for now because the 4.1 updater won't work directly from 3.3 unless he installs an IOS60 first. If he can at least get to 4.0 first and have things working again he can run the 4.1 updater from there.
     
  17. ChokeD

    Member ChokeD The Contributor

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    967
    Country:
    United States
    I didn't realize that, thanks for the info.
     
  18. SnacksHacks

    Newcomer SnacksHacks Advanced Member

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    66
    Country:
    United States
    @BlackAce83: Could you tell me how you did that? I would REALLY appreciate it. [​IMG]

    ~Snacks [​IMG]
     
  19. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia
    do that and you'll install a stub ios60, and his wii will be in an even worse situation than what it is right now, as he would also lose preloader.

    install a working non stub ios60, then run the 4.1 updater.
     

Share This Page