1. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Ok, so I successfully installed BootMii through the HackMii installer, yet it won't run, I turn off my Wii, turn it back on and it's just the normal thing. Nothing new, it maybe be something noobish, but I don't know what it is, I currently have MiiWii installed, http://www.gbatemp.net/index.php?showtopic=132754, which has CIOSCORP and preloader v0.28 in it, among other things, and I'm just wondering if that might be the problem.

    If anyone could shed some light on my problem it would be much appreciated.

    EDIT: If anymore additional details are needed, I would happily oblige.
     
  2. Vidboy10

    Vidboy10 Tsardom
    Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2,617
    Country:
    Canada
    Did you install it as boot1 or as an IOS?
     
  3. Jacobeian

    Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    Cuba

    On a side note, anything you might have installed before (like cIOS or preloader or starfall)has nothing to do with BootMii and will have no influence on it.
     
  4. jan777

    jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,831
    Country:
    do you have the sd card in with the bootmii files?
     
  5. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    BootMii: Can be installed in one variant
    The installed boot1 version prevents a boot2 install (-2)

    The options given were to either Install BootMii as IOS or Prepare a SD card.
     
  6. Vidboy10

    Vidboy10 Tsardom
    Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2,617
    Country:
    Canada
  7. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    Other than the initial turn on flash of the Wii, there is no other flash, checking the other thing atm, and yes, I do have my SD card with the files on it in my Wii.
     
  8. Jacobeian

    Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    Cuba
    also, from user reports, it seems SHDC support does not work very well.
    It's broken in the new (1.0.2) HBC as well
     
  9. ineedhelpbad

    ineedhelpbad Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    Install the new HBC, load it, and then press the home button, and you should see the new bootmii option.
     
  10. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    what ineedhelpbad said has worked perfectly, but what about the thing of having BootMii start as soon as you turn on your Wii?
     
  11. Jacobeian

    Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    Cuba
    EDIT: this is strange, I don't know the difference between bottmii reloaded from HBC and BootMii loaded upon startup
     
  12. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    So, even though it seems that I was only able to install as an IOS, I think:

    BootMii: Can be installed in one variant
    The installed boot1 version prevents a boot2 install (-2)

    The options given were to either Install BootMii as IOS or Prepare a SD card.

    Edit: It shouldn't matter and should autoboot BootMii, but it doesn't detect my SD card and therefore doesn't?

    It is because it cannot detect my SD card on startup? Any way to work around this?
    Or are they just going to work on and improve this and then release a version which detects SD cards better?
     
  13. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    # BootMii config file

    # Video mode, possible settings:
    # NTSC, PAL50, PAL60, PROGRESSIVE
    VIDEO=PAL50

    # Autoboot, possible settings:
    # SYSMENU, HBC
    #AUTOBOOT=SYSMENU


    This is what my bootmii.ini says, do I need to change anything?
     
  14. Scolor

    Scolor GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    174
    Country:
    Italy
    You should remove the comment at "AUTOBOOT"
     
  15. Blood-X-Swordz

    OP Blood-X-Swordz Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2009
    Messages:
    15
    Country:
    removing the comment at AUTOBOOT made no difference, are you sure there isn't something that has been installed that could mess with what BootMii does?

    I tried installing it on another Wii, with more or less the same setup as my primary one and it produced the same result, saying that The installed boot1 version prevents a boot2 install.

    ^^Does that mean that I can't do a boot2 install? Is that the thing preventing BootMii from autobooting?^^
     
  16. Jacobeian

    Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,891
    Country:
    Cuba
    installing bootmii as an IOS won't allow you to run it on startup, you will need to reload the IOS in an application

    Unfortunately, your boot1 version won't allow the installation of a modified boot2 and bootmii, there is nothing you can do...
     
  17. marice

    marice GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    170
    Country:
    Netherlands
    Reading this topic, I would conclude; installing Bootmii as IOS is useless?
    Since it cant be loaded on startup..

    (maybe you have a lua64+ wii? and therefore cant install on boot2? idk..)
     
  18. SFenton

    SFenton ಠ_ಠ
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    1,077
    Country:
    United States
    BootMii is fairly new, so forgive me for my stupidity-

    Shouldn't you just change SYSMENU to BOOTMII?
     
  19. disguises

    disguises Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    I have the same problem, but mines a launch Wii. I did send mine off to nintendo for a repair just over a month ago though. Maybe they tweaked it?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - BootMii,