need help useing cheats

Discussion in 'M3 Adapter' started by x1kris1x, Jan 1, 2010.

Jan 1, 2010

need help useing cheats by x1kris1x at 10:43 AM (976 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. x1kris1x
    OP

    Newcomer x1kris1x Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    i cant figure out how to use cheats in sakura...

    i pick a game and then set gloabal cheat setting to always on, i select the cheats i want then i load the game and find out it didnt work...

    my question now is, how do i go about getting these cheats to work ?

    thought i should add that cheats with (Select) next to the cheat name , seem to be the ones that are not working for me

    ones without (Select) work as far as i can tell
     
  2. Densetsu

    Former Staff Densetsu Pubic Ninja

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,435
    Location:
    Wouldn't YOU like to know?
    Country:
    United States
    If you're using the latest version of Sakura, cheats aren't working for most games. You can either downgrade or wait until the next update for the cheats to be fixed.
     
  3. x1kris1x
    OP

    Newcomer x1kris1x Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States

    im useing 1.45 x 2nd edition i belive... i didnt download the 3rd yet, do cheats not work on 2nd? i tried them with rangarok online, magicians quest.

    all of children of mana worked but none of them have the (select) next to the cheat ethier so i figured it has somthing to do with the (select)? cause in ragnarok ds the 2x speed worked but the others with (select) didnt seem to same with magician quest
     
  4. naz2x

    Newcomer naz2x Advanced Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    51
    Country:
    United Kingdom
    using 4.7a X and sakura 1.44 cheats work fine.
     
  5. x1kris1x
    OP

    Newcomer x1kris1x Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    guess i should mention i tried both sakura 1.45x 2nd edition and the offical m3 firmware both didnt work for phantasy star zero,magician quest, ragnarok ds
     
  6. blacksheep998

    Newcomer blacksheep998 Member

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    Sakura 1.45 2nd and 3rd edition, as well as the touchpod versions associated with them, dont work with cheats on most games.

    1.44 does have working cheats, but it cant boot a clean rom of spirit tracks, only the patched version.
     
  7. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,302
    Country:
    what do you mean cheats don't work in most games with Sakura 1.45,2nd,3rd???
    name some games and cheats that works on Sakura 1.44 and below but not on 1.45+
     
  8. x1kris1x
    OP

    Newcomer x1kris1x Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    well... i got them to work... i help select when i was in game and it gave me the stuff i also had cheats set to always on so yea...
     
  9. blacksheep998

    Newcomer blacksheep998 Member

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    United States
    I know for a fact that zelda spirit tracks and prof layton and the diabolical box are not working with cheat codes. When you turn the cheats on the games crash when trying to load. I've heard reports that many other games are not working either on these firmwares, but havent tested them myself.
     
  10. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,302
    Country:
    I see what people meant after testing Zelda with Sakura 1.45 3rd (the game refuses to load when Cheats are ON) , but cheats for it works fine in the 2nd edition.
    anyways, people shouldn't have upgrade to 1.45 3rd since it only fixes Chrono Trigger chinese translated version
     

Share This Page