Need help playing PAL on NTSC Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Conciliator, Nov 19, 2009.

Nov 19, 2009
  1. Conciliator
    OP

    Newcomer Conciliator Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Hi all. I am new to this forum, so I'm not too sure how to say this but...I need help playing a PAL game I have, on my NTSC Wii. And please before anyone says "Read before posting noob" or anything like that, I DID search and search. I've been looking all over the place for the last 2 hours trying to figure it out.

    I found a couple topics, but as I am new to the Wii scene, I have noooo idea what half the topics are talking about at all.
    After searching everywhere, I think that to solve my problem I can do two things?

    1. Use Freeloader. (But I also found a site that said Nintendo in the 3.3 patch rendered Freeloader useless? Since I couldn't find any new information about this, I have no idea whether it works or not. Hopefully someone can help me maybe?)
    2. Erm...use something called a backup loader gamma??? Then use a Force NTSC??? I have no idea what those mean at all. I read the "super easy tutorial on getting backup loader gamma" but all these words, I have no idea about. What is a homebrew? Softmod?

    So sorry for my ignorance but everyone has to start somewhere right? Please help me [​IMG]

    Thanks in advanced ^^
     
  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    1 is outdated

    2 is what you want to do

    how are you loading your games?

    modchip?
     
  3. Conciliator
    OP

    Newcomer Conciliator Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    Umm, yea I have a modchip. I can back up my games on the computer and then burn them on dvds then put them into my Wii.
     
  4. Thang_Bom

    Newcomer Thang_Bom Advanced Member

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    61
    Country:
    United States
    I could be wrong in some way.

    You need to softmod your WII to install HBC.... and then NeoGama v7.
    To play PAL did, you run Neogama. Change the configuration to NTSC48i/p.
    and then run it.

    You have to install the program (HBC... Neogama) to understand what I mean.
     
  5. Conciliator
    OP

    Newcomer Conciliator Newbie

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Canada
    [​IMG] Seems kinda silly to have to soft mod if I got it hardmodded.
     
  6. GameSoul

    Member GameSoul youtube.com/variantdevil

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    1,778
    Location:
    Illinois
    Country:
    United States
    I think you just need to install some channels and IOS's.
     
  7. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    what modchip do you have?
    softmod and hardmods always compliment each other, you might need to install preloader or startpatch to enable region free wii games.
    only available on 4.1

    you can follow my guide to install preloader and the latest cIOS, then update/downgrade to 4.1 then enable the hack
     

Share This Page