N5 Wood help

Discussion in 'R4 DS' started by Spider123, Sep 19, 2010.

Sep 19, 2010

N5 Wood help by Spider123 at 2:41 AM (4,068 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Spider123
    OP

    Newcomer Spider123 Advanced Member

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    I tried putting the latest version of Wood on my N5 flash cart. When I put in just the root file it changes the layout and whatnot and works fine, but when I put in the DS Menu file it goes into infinite loading and won't change until I reformat my SD card. I've heard it does work on N5 but please help, I really want to play Pokemon Black.
     
  2. .psyched

    Member .psyched GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    297
    Country:
    France
    It won't work! Wood doesn't work on Clones! When will you guys understand? >.
     
  3. Spider123
    OP

    Newcomer Spider123 Advanced Member

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    I've read before that wood DOES work on clones so don't blame me. In that case I have 2 more questions: are there other updates for N5 and will Pokemon Black work on any of them?
     
  4. Sephxus

    Member Sephxus GBAtemp Fan

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    327
    Location:
    Pomona, CA
    Country:
    United States
    Where did you read that? I'm sure you can't save on clones.
    Have you read this?
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=221023
     
  5. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    Then you read wrong.

    There was an attempt at getting Wood to work on clones, but it never worked.
     
  6. Spider123
    OP

    Newcomer Spider123 Advanced Member

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    To be honest that's probably what I read about. Still, can someone clarify if Pokemon Black will work on the N5?
     
  7. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    You're probably not going to find too many N5 users, so you should just give it a go yourself.

    After you get clean copies of the game (White CRC32: CAA820CB // Black CRC32: CA679BAF), you should go ahead and do the hex patch listed here: http://gbatemp.net/t255065-pokemon-black-a...t&p=3130648
    If you don't know how to hex edit, or don't feel comfortable, I made a pair of patchers for the games.
     
  8. Naruto456910

    Newcomer Naruto456910 Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    United States
    Wrong. I have N5 and my rom works perfectly. I played for about an hour and a half the only problem is I freeze when I save but I think I new patched rom can fix that.
     
  9. ytvheman

    Newcomer ytvheman Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    y goldem sun dark dawn don't work
     
  10. ThePowerOutage

    Member ThePowerOutage The Lord of the Flyes

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    813
    Location:
    Vallhallah
    Country:
    United Kingdom
    N5 is a almost. 1:1 clone.
    Extract it to your SD card, making sure the n5 firmware is present.
    http://www.mediafire.com/?kz6ziobjru3oa4h
    Run the Wood.nds first if that fails run the wood2.nds.
    Credits: YWG and the guy who made r4crypt and the guy who made a GUI for it.
    I had nothing to do with it.
     

Share This Page