Music Skips A Lot Lately Using Disc

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by Cza102282, Mar 15, 2010.

Mar 15, 2010
  1. Cza102282
    OP

    Newcomer Cza102282 Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I've noticed that a lot of the games I have played lately have had some music skipping. Muramasa: The Demon Blade only has been doing it when I move from screen to screen so that's not a big deal. I tried starting Red Steel 2 the other day and the ubisoft intro, the next intro and the opening movie are very skippy. I gave the game a try on a different Wii and it has the same issues. I don't think it's a drive issues because games still load up and I have had no disc read errors yet. Could it be a bad burn? Or is this just a matter of some games having drastic audio issues via disc?

    And yes, I'm aware of the alternative to running them USB or HD and that's probably what I will do for the bad ones.
     
  2. Christopho

    Member Christopho GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    123
    Country:
    United States
    Yes this is because of disc loading. Only way to fix is usb loading, I recommend this path, it will save you money, load times, etc.
     
  3. Cza102282
    OP

    Newcomer Cza102282 Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    *sigh*

    Yea, I suppose. They look some much cooler when they are in a DVD case on a shelf rather than a plain ol memory stick laying around.

    I'm glad all games at not susceptible to this.
     

Share This Page