Mother 3 Sound Problems?

Discussion in 'Supercard' started by Decho, Feb 26, 2012.

Feb 26, 2012

Mother 3 Sound Problems? by Decho at 4:15 PM (962 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Decho
    OP

    Newcomer Decho Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    So I recently got myself an updated game_config.txt, the one that's over at FileTrip. However, I still can't get the game to run correctly, and didn't notice anything for Mother 3 in there. There's some minor lag, and the sound quality is atrocious, with popping and cracking constantly. Is there a fix to this? I've tried both 1.2.1 and 1.3 for the emulator, and neither seems to work. I'm also running the game with the translation patch and using a DS Lite.
     
  2. Terminator02

    Member Terminator02 ヽ( 。 ヮ゚)ノ

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    4,517
    Location:
    Somewhere near monkat
    Country:
    United States
    You have to use 1.21 of NDSGBA and make sure game_config.txt is named exactly like that, without any numbers or anything in front of it. Also, game_config.txt has to be placed inside the NDSGBA folder.
     
  3. Decho
    OP

    Newcomer Decho Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I just checked, and everything should be working. game_config.txt is named properly and in the correct folder.
     
  4. codezer0

    Member codezer0 Gaming keeps me sane

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    2,248
    Location:
    The Magic School Bus
    Country:
    United States
    That's strange. I have the same translated rom and have been playing it relatively flawlessly. Even the new game startup sequence that usually causes slowdowns and weirdness ( on an ez4 on a real gba ) doesn't happen for me.

    Running 1.21 with game_config.txt, and also kept my firmware and eos up to date. Have you updated your dstwo's software lately?
     
  5. Decho
    OP

    Newcomer Decho Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Yep, both the firmware and eos are up to date.
     
  6. codezer0

    Member codezer0 Gaming keeps me sane

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    2,248
    Location:
    The Magic School Bus
    Country:
    United States
    My only suggestion then is to try again with a clean, verified rom and download for the translation patch. Or even see if you have another microsd to try. I know some will do some weid sh*t, especially if they are going bad.
     
  7. Decho
    OP

    Newcomer Decho Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I don't have another micro SD lying around, but I might try that if I can find a decent one for a low enough price. But I'll try the clean rom and a few other troubleshooting things, thanks.
     
  8. ZombiePosessor

    Member ZombiePosessor GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    445
    Location:
    West Virginia
    Country:
    United States
    How did it go?
     

Share This Page