Hacking modding ultimate loader - returning directly to systemmenu

dicky1982

New Member
OP
Newbie
Joined
Apr 22, 2009
Messages
3
Trophies
0
XP
36
Country
Gambia, The
Hi there,
since yesterday i'm using preloader. my intention to use it was to be a little more bricksave.
But hey, i like the idea of autostarting a dol, is tried a forwader to usbloader, it is nice, is start my wii in i'am almoust instantly in the usbloader-gamelist!
BUT, sometimey i want to start the systemmenu or the HBC, the homebutton in my loader (Ultimate loader) returns me to preloader, rederecting me to the usbloader
frown.gif


Now to my question.
is there a way to jump from the loader to the systemmenu?

'ive not coded wii related stuff until now, and im not that good in C but is someone say is shold give it a try is might run, or even givse me a hint, i'll try.
its not that i'm a totaly noob in coding, i earn my money with it, but its in pearl, bash and php
smile.gif


so if somebody can give me a hint like 'hey look in this file over there, there are the buttonmappings, and look, in this peace of code in that project is the jump to the systemmenu' i'll would be very happy
smile.gif


and of course i'll share it...
 

Zendeavor

Member
Newcomer
Joined
Jan 11, 2009
Messages
18
Trophies
0
XP
58
Country
United States
so you want someone to supply you with the location of the files necessary to edit, and provide the code from another source, for you to put 2 and 2 together to make 6, redistribute the glorious new fix, and revel in the wonderful glow of a job well done?

Sure...
 

DKAngel

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 5, 2009
Messages
734
Trophies
0
Age
41
Location
Perth,Australia
Website
Visit site
XP
809
Country
all he was doing was asking for help, you didnt need to be a prick about it all


youve got preloader inthe place of where the system menu is supposed to be so u wouldnt be able to jump to it as preloader is there
 

FenrirWolf

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,347
Trophies
0
Location
Sandy, UT
XP
601
Country
United States
You can modify the config.txt for the Ultimate Loader so that pressing Home sends you to the HBC instead of the System Menu, just so you know.
 

brownmurder

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
164
Trophies
0
XP
194
Country
United States
i have it so the loader loads auto through preloader and when i press the home button(i think thats what the one with the house is called) it goes to system menu

its just a bit that goes in the config like exit = reboot or something like that
 

dicky1982

New Member
OP
Newbie
Joined
Apr 22, 2009
Messages
3
Trophies
0
XP
36
Country
Gambia, The
Zendeavor said:
so you want someone to supply you with the location of the files necessary to edit, and provide the code from another source, for you to put 2 and 2 together to make 6, redistribute the glorious new fix, and revel in the wonderful glow of a job well done?

Sure...
oh yes for sure...
i'm the great who patch'd the ulitmateloader with 3 lines of code, letz make a releaseparty
frown.gif


I've looked a bit around the source, and i'am able to add configuration options.
for testing i've added an option to reload the loader is i press home, thats not the real problem.
the only problem around is now to find out what preloader does to start the systemmenu, since there MUST be a way to start systemmenu in its new place, preloader does it, so the it must be a way
smile.gif




QUOTE(FenrirWolf @ Apr 23 2009, 01:12 AM) You can modify the config.txt for the Ultimate Loader so that pressing Home sends you to the HBC instead of the System Menu, just so you know.

yes i'll know it, i can go tu hbc, but i can not go to systemmenu from there if i set preloader to autoboot a dolfile....




hey, just in this moment i thing about this 'plugin' for preloader wiihome, it can load the systemmenu too, i'll have a look...

thanks to all answers solong


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE:

so i'am accidently figured out how to do it with preloader...

i've set preloader to autoboot a installed file, the forwader dol.
and set preloader to return tuosystem menu.

so i'll power on the wii an it's loading my usbloader, i'll press home and its load the system menu, very nice
biggrin.gif
 
General chit-chat
Help Users
    kenenthk @ kenenthk: Anyone that questions this will have their dick bitten off by our Chihuahua