1. Drillakilla

    OP Drillakilla Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2018
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    Hi gang.

    I have my switchme installed and having a blast. Running Hekate and Reinx.

    Questions

    1. How do I load SX OS, is there a way to boot this from Hekate as a payload, I've tried and it doesn't recognise file

    2. XCI and keys. I'm about to try 4nxci. But am wary I will need keys are there any tools for this?
     
  2. Ashura66

    Ashura66 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    1,711
    Country:
    Portugal
    If you're running ReiNX why would you want to run SX OS? Also SX OS doesn't run backups without a purchased license, it only runs homebrew
     
  3. Spunky247

    Spunky247 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Germany
    What do you mean with backups without a license wont run? All my backups are running perfectly! Dont want to advertise sx OS.... Reinx is also very fine ✌️ didn t you mix something?
     
    Last edited by Spunky247, Oct 10, 2018
  4. Ashura66

    Ashura66 GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    1,711
    Country:
    Portugal
    SX OS will not run backups if you don't buy the license. You probably bought the Pro bundle which already comes with a license for the OS plus the dongle and jig
     
    Draxzelex and Spunky247 like this.
  5. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,996
    Country:
    United Kingdom
    I guess you're trying to load the boot.dat from hekate? You need to load the payload.bin from the sx os website (listed as SX Loader 1.0) from hekate and it will launch the boot.dat as normal.
     
  6. Spunky247

    Spunky247 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 20, 2018
    Messages:
    52
    Country:
    Germany
    Okay now i understand what you mean. Yes, Team Executer is interested in making profit of a console hack and i also dont like this that much! I bought the licence for less than 15 € and that was it worth for me at that time. But i also prefer a free solution. I did it because of the xci loader... Shame on me^^
     
  7. Drillakilla

    OP Drillakilla Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2018
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    I don't mind paying for a licence if it works well. I just want to try It out first.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    So there is a a payload bin file. I downloaded sx 2.0 and it only had a zip file with day inside. I copied that to payloads folder.
     
  8. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,996
    Country:
    United Kingdom
    Yeah you can get it from the official sx os website (I can't link it here, but it was the first result when I googled "SX Loader 1.0"). Click "Download" at the top, then currently the third red button is "Download SX Loader 1.0", which is the payload.bin. You can rename it on your sd card if you want it to be more obvious which payload it is.
     
  9. Drillakilla

    OP Drillakilla Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2018
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    Thanks mate. The best thing I can see about it is it loads xci no problems which seem to be more common. Do I still need keys for the games when running SX os?
     
    hippy dave likes this.
  10. hippy dave

    hippy dave BBMB
    Member

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    6,996
    Country:
    United Kingdom
    You can run any xci files or install any nsp files you download without having to worry about keys.
     
  11. Drillakilla

    OP Drillakilla Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2018
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    Got you. Thanks mate
     
    hippy dave likes this.
  12. Drillakilla

    OP Drillakilla Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 15, 2018
    Messages:
    89
    Country:
    United Kingdom
    . Once I've loaded the bin, is it easy enough to purchase the licence and upgrade from within the firmware to 2.0?
     
    Last edited by Drillakilla, Oct 11, 2018
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - firmwares, custom,