MKW Black Screen...

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by skullkeeper94, Mar 12, 2017.

  1. skullkeeper94
    OP

    skullkeeper94 Professional USB Corrupter

    Member
    277
    51
    Jun 21, 2016
    United States
    Okay, so I got a MKW ISO file and put it in:
    "sd/wbfs/Mario Kart Wii [RMPC01]/game.iso"

    I DO NOT have a USB Stick!

    Whenever I tried to run it with Wiiflow it would recognize the game, slightly launch it to the wrist strap warning, then cut to a black screen.

    CFG Loader didn't recognize my Wii games at all :/

    I did research and learned of cIOS being needed in SOME manner, so I gathered "IOS56-64-v5661.wad" and "IOS57-64-v5918.wad" and attempted to install them.

    IOS56-64-v5661.wad succeeded, but when trying to install the second wad, it failed. Not thinking anything of it, I went to Wiiflow and tried running Mario Kart Wii, only for it to cut to the Wii menu.

    Am I missing something crucial? Did I do something stupid, or am I just an unlucky individual?

    If you need a syscheck I will try my best to obtain one. Thanks for any help in advance. :)
     
    Last edited by skullkeeper94, Mar 12, 2017
  2. skullkeeper94
    OP

    skullkeeper94 Professional USB Corrupter

    Member
    277
    51
    Jun 21, 2016
    United States
    Okay, so changing "game.iso" to "RMPC01.iso" let CFG Loader recognize the game, BUT now when trying to launch it, it throws some type of error relating to "249..."
     
  3. GerbilSoft

    GerbilSoft GBAtemp Addict

    Member
    2,085
    2,309
    Mar 8, 2012
    United States
    You installed original IOSes, not a cIOS. (This won't hurt anything, but it won't help, either.) I don't have a link to a cIOS installation guide offhand, but generally it involves using d2x-cIOS v10 r52 and the d2x-cIOS installer.
     
    Last edited by GerbilSoft, Mar 12, 2017
  4. skullkeeper94
    OP

    skullkeeper94 Professional USB Corrupter

    Member
    277
    51
    Jun 21, 2016
    United States
    Sorry for the late reply, but I saw your message and uninstalled the wad for 249, then researched into finding cIOS wads. However, to no avail, as I never found cIOS, only regular ones.

    Could you, or perhaps anyone, assist me in trying to find a website for cIOS wads? I don't know if posting a direct download link would go against the ruled.
     
  5. DarkGabbz

    DarkGabbz Resident XBOX Guy

    Member
    1,167
    649
    Dec 29, 2015
    Micronesia, Federated States of
    Modding Xbox'es
    Use the d2x-cIOS installer.
     
  6. skullkeeper94
    OP

    skullkeeper94 Professional USB Corrupter

    Member
    277
    51
    Jun 21, 2016
    United States
    That is what I currently use. When I installed the first wad, it worked, but the second didn't work. It threw some error and didn't install anything to 250[57].
     
  7. jeannotte

    jeannotte GBAtemp Regular

    Member
    204
    24
    Jun 15, 2016
    France
  8. skullkeeper94
    OP

    skullkeeper94 Professional USB Corrupter

    Member
    277
    51
    Jun 21, 2016
    United States
    Warning: Spoilers inside!

    I'm not sure what this is, but I hope I did it right :P
     
  9. jeannotte

    jeannotte GBAtemp Regular

    Member
    204
    24
    Jun 15, 2016
    France
    Last edited by jeannotte, Mar 12, 2017
  10. skullkeeper94
    OP

    skullkeeper94 Professional USB Corrupter

    Member
    277
    51
    Jun 21, 2016
    United States
    It's giving me a net-init-error even though I have the wads in the root of my SD Card :/

    EDIT: Nevermind, I just had to connect to the slowest network ever created XD I've successfully installed them both, now to see if either Wiiflow Window or CFG Loader works now.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Ahh, to no avail. Wiiflow STILL crashes to the Wii menu, and CFG Loader gave me this error:

    Mario Kart Wii
    [RMPC01] 3.75GB IOS36
    [+] Booting game, please wait...

    IOS(249) ......
    IOS Reload: Blocked​
    ERROR: setting up fragments 0 1
    ID nisnatch: [RMPC01] [RMPC01]
    ERROR: SetWBFS: -3​
     
    Last edited by skullkeeper94, Mar 12, 2017