Messed Up

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by TheCasketMan, Dec 7, 2011.

Dec 7, 2011

Messed Up by TheCasketMan at 7:13 PM (1,991 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. TheCasketMan
    OP

    Member TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    903
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    United States
    I updated my r4i gold 3ds flash cart to 1.41 wood, then I did the new 3ds system update. After the update I checked my cart, but it says error. I thought the r4i 3ds flash cart was confirmed working on the new update. Any ways, if a new r4i update is released, how can I upgrade the cart without a ds, ds lite, or dsi.
     


  2. BoxmanWTF

    Member BoxmanWTF ♪Toot Toot Sonic Warrior♫

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    1,144
    Location:
    Behind you
    Country:
    Canada
    ...you can't :/
    and I'm pretty sure updating wood was not what you were supposed to do to get it to work
     
  3. Thesolcity

    Member Thesolcity Wherever the light shines, it casts a shadow.

    Joined:
    Oct 2, 2010
    Messages:
    2,146
    Location:
    San Miguel
    Country:
    United States
    You can't, the "new update" was like the....launch firmware of the 3DS I think. Time to buy a new card. Might I suggest a card with decent official or community-driven support?
     
  4. Janthran

    Member Janthran Solarian

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    3,777
    Location:
    The Pacific Northwet
    Country:
    United States
    R4 can't be updated by computer?
     
  5. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    its nit like your r4 has a frimware writer. or has special updating things like a dstwo where you just give it power and BAM it works
     
  6. TheCasketMan
    OP

    Member TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    903
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    United States
    ohhh I guess i REALLY messed up :( . IF only there was special program on the computer to upgrade it.
     
  7. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    even if there were you would still need a frimware writer. not like nintendo is gonna let a bunch of computer companies put ds sockets in them. or the computer makers would even WANT to put in a ds socket
    as a side note frimware writes don't need software in the frist place. it just gives power to the cart and also runs the update file and updates it for you
     
  8. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,912
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    If you can borrow a DS that your R4 still works on, like a DS/DSLite or a DSi/3DS that hasn't been upgraded, you should be able to run the R4i Gold 3DS 2.2 update file. It should then work on 3.0.0-5, as well.
     
  9. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    did you read the post s/he made? it says " without access to a dslite or dsi"
     
  10. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,912
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    TheCasketMan's only option is to borrow a system the flashcart still works on, update to get it to work on 3DS 3.0.0-5, and from now on always update the flashcart before updating the 3DS.
     
  11. TheCasketMan
    OP

    Member TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    903
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    United States
    I heard that if someone gives me a copy of their R4i 3ds updated core files, it will make it work without using another ds. Is this true
     
  12. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    If you have about 100 bucks, you could always buy a used ds lite from gamestop, update your card, go back to gamestop and say that you regret purchasing it and get a refund.
     
  13. jrk190

    Member jrk190 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 5, 2009
    Messages:
    718
    Location:
    North Carolina
    Country:
    United States
    Even better, just ask if you can use an old display model or something. At toys r us, it's possible to remove the demo cart. The local gamestop actually helped me fix this problem.
     
  14. TheCasketMan
    OP

    Member TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    903
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    United States
    this dude from this vid: http://www.youtube.com/watch?v=aH9y50qn4Yg uploaded his core files of his r4i with the updated firmware, and people in the comments said it work, but the download link is now down. I just wanted to know if any1 in this forum knew how to upload the r4i files with the newest firmware, so that I could put them in my r4i, without buying a ds lite or asking for a display model in gamestop.
     
  15. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    just having the file on your r4i isnt enough, you need to run it as a .nds file in a ds lite or newer ds with lower firmware. literally your only hope is to borrow a friends ds lite/ dsi or scam a gamestop/toys R us
     
  16. TheCasketMan
    OP

    Member TheCasketMan Keyblade Apprentice

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    903
    Location:
    Orlando, FL
    Country:
    United States
    no one has a ds in my school or neighborhood and if they had one there would be a 99.99% chance they are not going to let me borrow it. I don't have a hundred bucks to buy a ds lite and do the gamestop trick right now. are you sure there is not a way to manually update it, with a code, trick, etc. im sorry for being annoying, but it is a shame to throw my r4i in the trash :(
     
  17. serenade.63

    Member serenade.63 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    419
    Country:
    United States
    it takes like a minute to update on a ds lite, just ask someone if you can use it for like 2 minutes to update your flashcard
     
  18. Warrior522

    Member Warrior522 "In all things, balance."

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    826
    Country:
    United States
    Um, forgive my doubt, but why on EARTH would a Gamestop help you witha flashcart?
     
  19. jrk190

    Member jrk190 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 5, 2009
    Messages:
    718
    Location:
    North Carolina
    Country:
    United States
    Well, They know me, and I shop there a lot.
     
    1 person likes this.
  20. Warrior522

    Member Warrior522 "In all things, balance."

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    826
    Country:
    United States
    Hmm... That's plausible enough for me.
     
    1 person likes this.

Share This Page