M3i Zero does not work on 3DS, but does on DS Lite

Discussion in 'M3 Adapter' started by Kennn, Aug 23, 2011.

Aug 23, 2011
  1. Kennn
    OP

    Newcomer Kennn Newbie

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    Netherlands
    For some reason, my 3DS (Ver. 2.1.0-4E) won't recognize my M3i Zero (Original version, not GMP-Z003), while DS Lite recognizes it perfectly fine. I have the latest F_core.dat installed, I have tried it with the M3 Real Firmware on it, with the M3 sakura firmware on it, with WoodYS on it, but my 3DS just won't recognize it. When I insert the M3, my 3DS acts like there is no card inside at all and shows a white icon (So the icon stays empty, while it has to show the chessmaster icon). The DS Lite recognizes the M3 just fine and shows the Chessmaster icon and boots it up just like it has to. My 3DS-slot is not broken, because both legal 3DS-games and legal DS-games just show up and boot just fine on it. What's wrong and how do I fix this?
     
  2. kevan

    Member kevan Imagination rules the world

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    1,378
    Location:
    Place
    Country:
    Australia
    Have you updated it to work with 3DS?
    Maybe check this out (Here).
     
  3. Schizoanalysis

    Member Schizoanalysis From somewhere inside the rabbit hole...

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    2,782
    Location:
    ...
    Country:
    Australia
    Contact problem?

    Try the paper trick.
     
  4. Kennn
    OP

    Newcomer Kennn Newbie

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    Netherlands
    Yes I have updated the F_core, like I said, to the most recent version.
    And a contact problem could be possible, but is highly unlikely because the M3i Zero is recognised just fine by the DS Lite, and the 3DS recognises both legal 3DS cards and legal DS cards.
     
  5. Schizoanalysis

    Member Schizoanalysis From somewhere inside the rabbit hole...

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    2,782
    Location:
    ...
    Country:
    Australia
    Yes, but the thickness of the cart slot will differ in both, and the M3i is not exactly the same measurements as the "real" cart.
     
  6. Kennn
    OP

    Newcomer Kennn Newbie

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    3
    Country:
    Netherlands
    Ok so what exactly is the 'paper trick'?
     
  7. Shinji_PG

    Newcomer Shinji_PG Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    35
    Country:
    Portugal
    I'm having the same issue, altough in my 3DS the Nemo logo appears when I insert the m3i zero flashcart. But when I start it, I get the "Please turn the power off" message.
    Is there any update to make the m3i zero play on the 3DS?
     
  8. Shinji_PG

    Newcomer Shinji_PG Member

    Joined:
    Jun 28, 2005
    Messages:
    35
    Country:
    Portugal
    Is there really no way whatsoever? I was going to buy a R4, but then I thought "Well this isn't really that important, I can play on my DS Lite" and besides I'll probably end up buying a 3DS flash cart when/if any comes out, so that'd leave me with a useless R4.

    That said, I just wanted to know if someone knows how to make the M3i (original) work on 3DS. It has worked before the latest (eShop) update.
     

Share This Page