M3 Real firmware question?

Discussion in 'M3 Adapter' started by kirbymaster101, May 17, 2011.

May 17, 2011
  1. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,709
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
  3. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
    I guess i would take the temp sakura mostly becuase my friend just wants one firmware not 4.
    i have a question though, the temp sakura seems to have the same name as the m3 sakura i posted on my first post, any difference?
    also what would you recommend?
     
  4. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,260
    Country:
    if you just want to play the newest games and don't care about the interface, I would suggest getting Y3Menu for M3, M3 Sakura hasn't been update for 3 months
     
  5. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
  6. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
    hm mbut it says i have to hold b when i want to use cheats seems to be annoying to me. also didnt downlaod it yet but is WoodYS native or would i have to boot an nds. (dont want that)
     
  7. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
    srry for posting twice but anyway to use it without booting nds. or a way to autoboot on m3 real?
     
  8. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    as far as I know, you'll have to boot as an nds file.
     
  9. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
    im going for retrofangame m3 ysmenu becuase you can use it natively
     
  10. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,709
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    It's the very same Sakura, I just updated the cheats. Go with retro's files since they are way more up to date compared to sakura
     
  11. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
    to make ysmenu native for m3 i just only add ttmenu folder not the system folder?
     
  12. kirbymaster101
    OP

    Member kirbymaster101 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    1,048
    Country:
    Canada
    srry for bumping but wood WoodR4 for m3 be better to use?http://gbatemp.net/index.php?showtopic=268715&st=0&start=0

    or is it basiccaly exactly the same as retorogamefan just acekard gui.
     
  13. Keram

    Newcomer Keram Advanced Member

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    64
    Location:
    In the wetter and more windy parts of Germany
    Country:
    Germany
    ysmenu with retrogamefans stuff is for now the best to go since it still gets updates but Wood for M3 wasn't updated for a while because it's maintainer Gaboros is not getting the source code from Woods developer anymore.
     
  14. molh394

    Member molh394 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 13, 2004
    Messages:
    209
    Country:
    Singapore
    Not really. You should read Gaboros's topic again. He is now using retro's stuff to load the ROMs, so his new "WoodYs" menu is still as updated as retro's menus.
     
  15. Keram

    Newcomer Keram Advanced Member

    Joined:
    Feb 2, 2011
    Messages:
    64
    Location:
    In the wetter and more windy parts of Germany
    Country:
    Germany
    Whoops, didn't saw that someone responded to me. [​IMG]

    Tue, but doesn't change the fact that the actual wood port itself is outdated since it cannot be updated anymore and WoodYs is the wood menu using retro's stuff, for me not entirely the same as what WoodR4 for M3 has been before. ( I liked the wood loader a lot [​IMG] even with its fragmentation problems, which Gaboros even managed and bothered to fix, thanks for the dedication Gaboros
     
  16. Gaboros

    Member Gaboros GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    521
    Country:
    Hungary
     

Share This Page