M3 Lite Stopped Working

Discussion in 'M3 Adapter' started by personperson, Aug 22, 2011.

Aug 22, 2011
  1. personperson
    OP

    Newcomer personperson Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    43
    Country:
    Exactly as the title says, my M3 Lite stopped working. I have been using it constantly with my GBA SP with the proper adaptor cart and all of a sudden it stopped working. Sometimes its doesn't even start and others I can get to the menu but when i start loading a game the screen goes all screwy and it just doesn't load.
     
  2. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I've been having this exact same issues with my M3 Perfect miniSD......it seems to be a connection issue. Whether it be with the GBA (or in my case, the DSlite) or it's SD card, I'm not sure. But it happens to me sometimes too. I just fiddle with the cart and SD (plug and unplug them a few times) and it goes back to working.

    Some people suggest that the battery may be dying, but if it still holds saves, so I don't think that's it.

    One time I fixed mine by copying everything from the SD, formatting the SD and then copying everything back. That might suggest a fragmentation issue.
     
  3. personperson
    OP

    Newcomer personperson Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    43
    Country:
    Hmm I forgot that, my saves also aren't working. I hope it isn't the battery, is there anyway to fix that?

    I'll try the formatting the sd thing though, thanks for the help.
     
  4. shaosam

    Newcomer shaosam Advanced Member

    Joined:
    Apr 30, 2007
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Clean out the electrical contracts on the M3 with a Q-tip and some rubbing alcohol. It could be as simple as the contacts being dirty.
     

Share This Page