Luigis Mansion not working?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Whiteraven30, Oct 8, 2014.

  1. Whiteraven30
    OP

    Whiteraven30 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 8, 2014
    United States
    Sorry for being a complete noob at the moment (lol), but i must have downloaded Luigi's mansion like 5 times, but i'm still unavailable to play it. When i load it up, it shows the red Nintendo logo screen with black background, and it says "Nintendo" in creepy ghost voice delayed about 5 seconds, and i hear the wii doing something, but that's about it, it just stalls there and (presumably) freezes..what am i doing wrong? cuz i don't have a clue, lol. and the thing is, my game iso file is only 191,139 KB, is that normal? it seems way too low to be playable, but i can easily run it on a dolphin emulator on my laptop..and i used DiosMiosToolbox to shrink/compress it or whatever to make it playable on the wii, but i guess not, lol..halp? Oh, and i also have PostLoader, USBLoader GX, and WiiFlow, which one would be the best one to use? sorry if it seems like alot, just wanna play it and am clueless, lol :P Oh, and i have like 4 other gamecube games that run perfectly, so idk whats wrong with LM.
     
  2. Terrorine

    Terrorine Member

    Newcomer
    20
    0
    Oct 11, 2014
    United States
    Geneseo, New York
    have you installed dios mios? you need that to play gc games. I'm no expert on it but looked on youtube and such for tutorials and it wasn't too hard
     
  3. migles

    migles Mei the sexiest bae

    Member
    GBAtemp Patron
    migles is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    6,989
    4,703
    Sep 19, 2013
    Saint Kitts and Nevis
    my dad works for nintendo.
    read the entire post before reply, #l24rnh0wt0f0rum2014

    he said 4 of other gamecube games work perfectly, and he wouldn't be able to see the logo of the game (and the creepy sound) unless he had dios mios\nintendont
     
  4. Terrorine

    Terrorine Member

    Newcomer
    20
    0
    Oct 11, 2014
    United States
    Geneseo, New York
    I'm saying getting the updated version if its not 2.9. Its 4 am here no reason to "l2" me, makes you look like a jerk :lol:
     
  5. TarkinMX

    TarkinMX GBAtemp Regular

    Member
    179
    47
    Nov 4, 2009
    United States
    I've played Luigi's Mansion using Nintendont and it runs fine. I can't vouch for Dios Mios b/c I'm on a Wii U now but at least you know you have an option.

    Update: The file size I have for the game is also 191,139 KB and the MD5 is 1f1b25857461f5bf00c5ed8c19b877b0. I also use DMToolbox so I will assume that the file size isn't your problem.
     
  6. Whiteraven30
    OP

    Whiteraven30 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 8, 2014
    United States
    yeah, i was looking at Nintendont, but have never installed/used it yet, i'll try that and see how it goes, thx ^_^ ...Ok, when i download Nintendont from the Code.google page, all it's giving me is a loader.dol file, is that all i have to put in a "Nintendont" folder on my SD card? I also downloaded the icon.png and it says to put a meta.xml with it, but when i click on it to download, it takes me to a page with just some lines of texts..
     
  7. TarkinMX

    TarkinMX GBAtemp Regular

    Member
    179
    47
    Nov 4, 2009
    United States
    As it says under the download link on https://code.google.com/p/nintendon-t/ "Put it in /apps/Nintendont/ (along with meta.xml and icon.png) and rename it boot.dol." You don't need to worry about meta.xml, it'll create one the first time you run it. And yes, those lines of text are the meta.xml. If you really want to download it you need to right click the link and go to save as.
     
  8. Whiteraven30
    OP

    Whiteraven30 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 8, 2014
    United States
    ok, when i load Nintendont, i get an error that says "This version of IOS58 is not supported" but i updated it from Multi-Mod Manager..and before that, it was saying AHBProt (or whatever) isnt enabled, but i created the meta.xml file with the files in the nintendont folder..sometimes i think all this is just too much to understand..but oh well, lol
     
  9. TarkinMX

    TarkinMX GBAtemp Regular

    Member
    179
    47
    Nov 4, 2009
    United States
    Wow, that is definitely an issue. You're using an actual Wii and not a Wii U correct? Use IOS58 Installer to get the correct version of the IOS and BE SURE to read the instructions. You'll need to reinstall the homebrew channel after you use it and a lot of people like to skip this part. After you do this though you should be golden. This may actually fix your Dios Mios problem, let me know if it does.
     
  10. Whiteraven30
    OP

    Whiteraven30 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 8, 2014
    United States
    yeah i downloaded the Homebrew Browser and downloaded/installed IOS58, said it was installed successfully, but after trying everything i could..i'm still unable to play Luigis Mansion..but oh well, i guess ill just move on to other games, lol. its a pretty awesome game, but theres others out there too..thx for the help anyways TarkinMX :P
     
  11. TarkinMX

    TarkinMX GBAtemp Regular

    Member
    179
    47
    Nov 4, 2009
    United States
    Can you run syscheck to verify that it's installed properly?
     
  12. steveroo

    steveroo GBAtemp Fan

    Member
    409
    16
    Dec 13, 2010
    Canada
    Oak Bay
    I have the same problem with luigis mansion nd im using a backup dvd.
    Im using dios mios. Havent up dated in awhile because i read that if i updae i cant use my back up discs and can only use a loader via usb or sdhc. Other back ups do work on my wii
     
  13. Whiteraven30
    OP

    Whiteraven30 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Oct 8, 2014
    United States
    Hey...im back, lol, but yeah, i ran it and it says: IOS58 (rev 6175) USB 2.0, whatever that means,
    I'm now having issues with Paper Mario Thousand Year Door (freezing up on startup and not letting me play at all, even though i was playing like an hour of it before it froze, and now it wont work anymore )and it's really getting annoying... Oh, and just curious, do you have to compress/format the original game (or any game for that matter) iso before putting it in the /GAMES folder, or can u just put the whole iso in without doing anything to it?