Lost my savefiles...or did I?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Pienkaito, Jan 12, 2016.

  1. Pienkaito
    OP

    Pienkaito Advanced Member

    Newcomer
    83
    10
    Jan 12, 2016
    Austria
    I made a full copy of my SD card and tried to downgrade my o3DS. I succeeded and even unlinked the emuNAND from the sysNAND and all. But now I tried to transfer my saves over to the emunand and this happens. The amount of slots are totally my savefiles, but it can't read them anymore.
    Any help?
     

    Attached Files:

  2. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,343
    5,349
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Delete the "Nintendo 3DS" folder and copy it over again from the backup. It should solve your issue. That is assuming you formatted your sysNAND and not your emuNAND when you unlinked, in which case your saves will still work on your sysNAND and you can dump them with svdt.
     
    Last edited by The Real Jdbye, Jan 12, 2016
  3. Pienkaito
    OP

    Pienkaito Advanced Member

    Newcomer
    83
    10
    Jan 12, 2016
    Austria
    I tried that, but nothing appeared on the Extra Data menu.

    EDIT: I re-read your answer and I just noticed something. I can't even copy my saves to the sysNAND after the format. It won't accept them.
     
    Last edited by Pienkaito, Jan 12, 2016
  4. Pienkaito
    OP

    Pienkaito Advanced Member

    Newcomer
    83
    10
    Jan 12, 2016
    Austria
    Did some further investigation and I noticed that the new folder after the format and my backup before the format are different.
    Does this mean that there's some sort of ID?

    Simply renaming that folder doesn't help. It lists all my saves as "?".
     
  5. Pienkaito
    OP

    Pienkaito Advanced Member

    Newcomer
    83
    10
    Jan 12, 2016
    Austria
    Okay, I got the solution.

    Before I did my CFW install attempt, I made a backup of my sysNAND and saved it to my PC. Since I wasn't sure which NAND I should format, I formated both. Thus I changed some kind of key on both of my NANDs and so none matches my SD card backup.

    In order to fix that, get EmuNAND9, put your sysNAND (File: nand.bin) into the EmuNAND9 folder and start EmuNAND9. Go to "EmuNAND Manager Options " and start "Clone NAND.bin to EmuNAND".
    Your old sysNAND is now your emunand and it will accept your old savefiles.
     
    pokemonazul likes this.